Sağlık

Sütünüze 1 yemek kaşığı iğde tozu ekleyin ve sırt ağrılarınızı unutun.

İğde özellikle Akdeniz bölgesinde yetişen ve klasik olarak bu bölgelerde kullanılan bir meyvedir.

Taze olarak tüketilebileceği gibi kurutularak da saklanabilir. Kurutulmuş iğde şekerleme üretiminde veya tatlılarda kullanılabilir.

Ayrıca iğde reçeli, iğde şurubu gibi besleyici ürünler de hazırlanabilir.

İğde ayrıca bazı faydalar da sağlayabilir. Lif, antioksidanlar ve C vitamini içerir. Bu nedenle sindirim sağlığını desteklemek, bağışıklık sistemini güçlendirmek ve antioksidan koruma sağlamak için iğde tüketimi tavsiye edilir.

İğde tohumları toz haline getirilip satılıyor. İğde tohumu tozunun faydaları o kadar ilgi çekicidir ki duyanlar şaşıracaktır.

Özellikle sütle karıştırıldığında önemli faydalar sağlar.

İğde sütü karışımının faydaları

İğde kemik kırıkları ve çatlaklarının tedavisinde yardımcı olur.

İğde tohumunun tozu kıkırdak üretir ve sütle karışımı sırt ağrısını hafifletir.

Oldukça güçlü bir antioksidan etkiye sahip olan iğde, içerdiği K vitamini ile mide ve bağırsaklardaki iltihabı azaltır, yara ve ödemle savaşır.

İğde tozu beyaz kan hücrelerinin pıhtılaşma miktarını azaltır ve kalp hastalığı riskini azaltır.

Lif açısından zengin ve kalsiyum kaynağı olduğundan yaşlılara ve emziren annelere tavsiye edilir.

C vitamini açısından oldukça zengin olan iğde meyvesi soğuk algınlığı ve gripte de kullanılmaktadır.

palandoken-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu