Teknoloji

Samsung’tan Galaxy S22 serisi için yeni kamera güncellemesi

Samsung, şimdiye kadar geliştirdiği en akıllı ve en güçlü telefon kamerasını sunan Galaxy S22 serisi için kamera güncellemesi yayınladı. Galaxy S22 serisinin kamerası, bu güncelleme ile kullanıcılara bir profesyonel gibi çekim yapma imkanı sunuyor.

Samsung, Galaxy S22 serisi için yaptığı yeni kamera güncellemesi ile kullanıcılara üst düzey bir kamera ve fotoğrafçılık deneyimi sunacak. Güncellenmiş Expert RAW özelliğinin yanı sıra yepyeni Camera Assistant uygulaması ile kullanıcılar bir profesyonel tarafından yapılmış gibi görünen kareler yakalayabilecekler.

‘Expert RAW Astrophoto’ ile sınırları aşın

Expert RAW, güçlü Astrofoto özelliği ile Galaxy S22’nin gece fotoğrafçılığı yeteneklerini yükseltir. Bu yepyeni özellik sayesinde Galaxy S22 sahipleri, gökyüzündeki yıldızların ve hareketlerin en net fotoğraflarını çekebilecek.

Kullanıcılar Sky Guide’ı açarak yıldızları, güneş sistemini, bulutsuların konumunu ve hareketlerini ekranda işaretleyebiliyorken, Galaxy S22’nin kamerası yapay zeka teknolojisini kullanarak olabilecek en güzel görüntüyü sağlıyor. Ayrıca Galaxy S22 serisi ‘Multi-Frame Processing’ özelliği, kullanıcıların belirli bir zaman diliminde fotoğraf çekmesine olanak tanıyor.

Daha sanatsal fotoğraflar için “Çoklu Pozlama” modu

Sanatsal yönlerini keşfetmek isteyen kullanıcılar ise ‘Multi Exposure’ modunu kullanarak birkaç fotoğraf çektikten sonra bindirme modlarını kullanabilir ve diledikleri zaman bunları tek ve çarpıcı bir görüntüde birleştirebilirler. Bu ayarları kullanmak için kullanıcılar, Astrophoto ve çoklu pozlama modu özelliklerine Expert RAW menüsünden Ayarlar’a giderek ‘Özel Fotoğraf Seçenekleri’ sekmesinden erişebilir.

‘Kamera Asistanı’ uygulaması ile herkes kendine göre fotoğraf çekebilecek

Galaxy S22 serisinde yeni olan ‘Kamera Asistanı’ uygulaması, kullanıcılara tamamen kişiselleştirilmiş bir çekim deneyimi için otomasyon özelliklerini seçme fırsatı sunuyor.

Kamera Asistanı uygulaması, kullanıcıların “Otomatik Lens Değiştirme”, “Otomatik HDR” ve “Deklanşör Hızlandırma” gibi özellikleri açıp kapatmasına olanak tanır. Ayrıca keskinlik seviyelerini daha hassas bir şekilde kontrol edebilme ve zamanlayıcı kapandıktan sonra çekilecek fotoğraf sayısını belirleme gibi özelliklerle fotoğraflar üzerinde daha fazla kontrol sağlıyor.

Galaxy S22 serisinin kamera güncellemesi ile birlikte gelen ‘Kamera Asistanı’ uygulaması sayesinde kullanıcılar artık şu özelliklerden yararlanabilecekler;

Otomatik HDR:Arkadan aydınlatmalı durumlarda, kullanıcılar daha doğal fotoğraflar için HDR’yi kapatabilir.

Fotoğraf yumuşatma özelliği: Bir fotoğrafta keskin kenarları ve fotoğraf dokusunu düzeltmek için kullanılabilir.

Otomatik lens değiştirme : Fotoğrafı çekilen nesneye yaklaşırken veya karanlık bir ortamda kamera lenslerinin ortasında otomatik olarak geçiş yapan ‘Otomatik lens değiştirme’ özelliği artık kapatılabiliyor. Kullanıcılar, kendilerine daha yakın bir nesnenin fotoğrafını çekmek için geniş lens yerine telefoto lens kullanmak istediklerinde, bu özellik menüden kapatılabiliyor.

Fotoğraf modunda görüntü kaydı:Fotoğraf modunda butona uzun basarak video klip çekmenizi sağlayan bu özellik, kapatıldığında yanlışlıkla görüntü kaydı yapılmasını engelliyor.

Zamanlayıcıdan sonraki çekim sayısını ayarlama: Kullanıcılar, zamanlayıcıyı ayarladıktan sonra ileri geri birden çok fotoğrafı otomatik olarak çekebilir. Bu özellik sayesinde kaç adet fotoğraf çekeceklerini de seçebilecekler.

Daha hızlı deklanşör: Bu mod, saniyede 7 fotoğraf çekmeye izin verir. Hareket eden nesnelerin fotoğrafını çekerken son derece kullanışlı bir özellik olarak öne çıkıyor.

Kamera zaman aşımı:Kullanıcılar, kamera uygulamasının (önizleme ekranında) ne kadar süre açık kalacağını (1, 2, 5 veya 10 dakika) seçebilir.

Yalnızca HDMI ekranlarda ön izleme:HDMI kontaklı ekranlarda herhangi bir menü ve buton olmadan kamera ön izlemesinin görüntülenmesini sağlar.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

--
Başa dön tuşu