Haber

Ukrayna Cumhurbaşkanı Zelenskiy, AB ile müzakerelerin başlatılmasında birlik olacaklarına inandıklarını belirtti

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodymyr Zelenskiy, Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu’nun, Ukrayna’nın AB’ye katılımına ilişkin müzakerelerin başlatılması kararında birlik olacağına inandıklarını belirtti.

Zelenskiy, video konferansla katıldığı Avrupa Birliği (AB) Yönetim Kurulu Toplantısı’nda konuştu.

Rusya’ya yönelik yaptırımlardan dolayı AB’ye teşekkür eden Zelenskiy, “Kabul edilen yaptırım paketlerinin her biri gerçekten gerekli. Şimdi önemli olan tüm yaptırımların tam anlamıyla işlemesini sağlamak ve Rusya’nın bunları atlatamamasıdır. Yaptırımları manipüle etmek ve dengelemek, yaptırımların manipüle edilmesi ve dengelenmesidir.” Kremlin’in en önemli görevleri.” biri haline geldiğini görüyoruz.” değerlendirmesini yaptı.

Zelenskiy, Ukrayna’nın ortaklarıyla birlikte, Rusya’nın özellikle Avrupa ve dünyanın diğer bölgelerindeki yaptırımlardan kaçmasına yardımcı olan tüm aracılara karşı ortak çalışmayı güçlendirmesi gerektiğinin altını çizdi.

AB’nin Rusya’ya yönelik 12. yaptırım paketinin görüşüldüğüne işaret eden Zelenskiy, şunları söyledi:

“Daha önceki tüm paketlerdeki tecrübeleri dikkate almalıyız. Yeni AB yaptırım paketinin gücü öncekilere göre daha güçlü olmalı. Rus petrolüne uygulanan tavan tavan fiyatına da dikkat etmeliyiz. Bu uygulamanın uygulamaya geçirildiğinde beklendiği kadar etkili değil. Tavanın düşürülmesine yönelik mekanizmaların ve uygulamanın güçlendirilmesi gerekiyor. Sizi, “Bizi bu konuda ortaklarımızla, tüm G7 ve G20 ortaklarımızla çalışmaya davet ediyorum.”

Zelenskiy, her ülkenin AB yolunun liyakate ve kurumsal gelişime dayalı bir çalışma olduğuna dikkat çekerek, “Ukrayna böyle bir çalışma yapıyor. Büyük çaplı bir savaşa rağmen genel kurallara istisna istemiyoruz. Ukrayna, Avrupa Komitesi ve Ukrayna’nın 7 önerisi” AB’ye katılım müzakerelerinin başlatılması kararında birleşeceğinize inanıyoruz. Kararınız son 10 yılın en güçlü kararlarından biri olacak ve AB’nin bundan sonraki yolunu büyük ölçüde belirleyecek. Ya Ukrayna’yla, Moldova’yla, gelecekte Gürcistan’la, Beyaz Rusya’yla, “Ya Avrupa kazanacak ya da geçmiş kazanacak. Eminim hepiniz modern Avrupa’nın tarafındasınız.” dedi.

Zelenskiy, Ukrayna ordusuna sağlanan silah, teçhizat, mühimmat ve hava savunma sistemlerini içeren savunma paketlerinden dolayı herkese teşekkür ederek, “Dün askerlerimiz Khmelnitski nükleer santralinin yakınında uçan Rus insansız hava araçlarını düşürdü. Nükleer santrallere bile saldırabilecek bir kötülükle karşı karşıyayız. Hava Savunma sistemi hayattır.” değerlendirmesini yaptı.

“Ortadoğu’da güvenlik ne kadar hızlı sağlanırsa, Avrupa’da da güvenliği o kadar hızlı sağlayabiliriz.”

Ortadoğu’daki duruma ilişkin birlik vurgusu yapan Zelenskiy, “Ortadoğu’da daha büyük bir uluslararası yangının çıkmasını önlemek için elimizden geleni yapmalıyız. Özgürlük düşmanları özgür dünyayı ikinci cepheye taşımak istiyor. Bu hesabı net olarak görmemiz ve buna karşı çıkmamız lazım.” ” sözünü kullandı.

Zelenskiy, aktif diplomasi ile güvenliği sağlamaya çalışan tüm başkanlara teşekkür ederek, “Ortadoğu’da güvenlik ne kadar hızlı sağlanırsa, Avrupa’da güvenliği de o kadar hızlı tesis edebiliriz.” dedi. söz konusu.

haber-gerger.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu