Haber

Travel Turkey İzmir Ayvalık Meze Buluşması

Ayvalık’ın yemek kültürü Travel Turkey İzmir Fuarı’nda konukların beğenisine sunuldu. Ayvalık’a özgü lezzetleri tatmak isteyen ziyaretçilere iki günde 2 bin “tadım tabağı” sunuldu.

Ayvalık Belediyesi’ne bağlı Paşa Liman Sosyal Tesisleri’nin mutfağında hazırlanan Ayvalık’a özgü mezeler misafirler tarafından beğeniyle karşılandı. Ağız sulandıran mezelerin tadına bakan fuar ziyaretçileri, sunumdan memnun kaldıklarını söylediler. Lider Yardımcısı Semih Varol ve Meclis Üyesi Merih Arslan’ın misafirlere ikram ettiği Ayvalık mezeleri kısa sürede tükendi.

Ayrıca Ayvalık Belediyesi kooperatifinin standında satışa sunduğu üretim mutfağında hazırlanan ilk sıkma zeytinyağı, zeytin, salça, reçel çeşitleri ve lezzetli eserler tadına bakan misafirlerden tam puan aldı. Stantta dikkat çeken bir diğer eser de pahalı el işleri ve mahalle evlerinde kadınların el emeği göz nuru sabunlar oldu.

Ayvalık Belediyesi standını ziyaret ederek mezelerin tadına bakan, kooperatif ve mahalle evlerindeki çalışmaları inceleyen Safranbolu Belediye Başkanı Elif Köse ve ekibi de teşekkürlerini iletti.

Gastronomisiyle yaşayan dünyaca ünlü bir mutfağa sahip olan Ayvalık, Ayvalık Belediyesi’ni ziyaret eden misafirleri ile Ayvalık’ın yöresel otları, yoğurtlu mezeler ve zeytin salatalarından oluşan 2 bin adet sunum tabağını fuara katılan binlerce misafirle buluşturdu. Ayvalık’a özgü meşhur Sakızlı Kurabiye ve Girit Peksimetleri gibi lezzetler hem tanıtıldı hem de ikram edildi.

Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin, gastronomi turizminin Ayvalık için önemini belirterek; “Ayvalık Belediyesi olarak Ayvalık mutfak kültürünü bugüne taşıyanlardan aldığımız güç ve bilgi birikimi ile mutfağımızı yaşatacak ve geleceğe taşıyacağız. Bu sorumluluk bilinciyle işimizi önemsiyoruz. genel olarak değerlendirildiğinde gastronomi turizmde büyük anlam ifade etmektedir.Misafirlerimiz tarafından tüketilerek yöre kültürümüzün önemli bir parçasıdır.Ayvalık’ın bir parçası olan “Ayvalık Mutfağı” yöre tarımına ve ekonomik kalkınmaya da katkı sağlamaktadır.Herkesi bekleriz Misafirlerimizi asırlık bir mutfak olan Ayvalık’a bekliyoruz.”

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu