Haber

7’li masada ortak liste krizi patladı! İstifalar peş peşe… CHP’de kazan ayağa kaldırdılar

Seçimlere sayılı günler kala partiler milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) sundu. Ancak Millet İttifakı’nın 4 partisinin CHP listelerinden seçime girmesiyle ortak listeler oluşturuldu.

Bu nedenle listelerde pek çok isim yer almazken, Kılıçdaroğlu’nun listedeki isimlerin çoğuna yer vermediği öğrenildi.

Adayların açıklama yapması üzerine il ve ilçe yöneticilerinin Canan Kaftancıoğlu’na tepki gösterdiği öğrenildi. İl ve ilçe yöneticilerinden Kaftancıoğlu’na, “İl başkanı olduğun için böbürleniyorsun. Bizi topladın, düşüncelerimizi dile getirdin. Meclis listelerine adam yazdıramadın. sokaklarda.”söz konusu,

Kaftancıoğlu ise “Seçim kampanyalarına gitmem, gidemem. Başım ağrıyor. İki cephede savaştım. Bir tarafta belediye kiracılarıyla, diğer tarafta da karargâha yerleşen çeteyle savaşıyorum. Ne yapalım?” sence?”şeklinde yanıt verdiği iddia edildi.

TUTKULU KALINTILAR
İyi Parti’nin Kırklareli’nde 3. sıradan aday adayı olan Hilmi Kahraman, milletvekili adaylığından istifa ettiğini açıkladı. Denizli’de 3. sıradan aday gösterilen Nafiz Öz tepki göstererek İYİ Parti’den istifa etti.

Kayseri’de İYİ Parti’den 26 üye ve 4 yönetici istifa etti.
CHP’nin Ağrı’da 3’üncü milletvekili adayı olarak gösterdiği Ertuğrul Eryılmaz, “gençlerin önünü açmak istediğini” belirterek istifa ettiğini açıkladı.

Kocaeli’de Vatan Partisi ilk sıraya İstanbul’da yaşayan Umut Hamit Birben’i koyarken, Körfez İlçe Başkanı Şuayp Yağar yönetimiyle birlikte istifa etti.

Memleket Partisi Menderes İlçe Başkanı Abdurrahman Ergenay ve yönetimi de benzer nedenlerle istifa etti.

KAYNAK: SABAH

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu