Haber

Kayıp anıt orijinal yerine taşınıyor… Çiğli’deki ‘1935 Devrimi’ anıtı orijinal yerine taşınacak

İZMİR (İGFA) –İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından İzmir’in 6 köyüne Atatürk devrimlerini hatırlatmak amacıyla hediye edilen “1935 Devrimi” Anıtı ve Atatürk Büstü, Çiğli Belediyesi’nin girişimleri sonucu bulundu.

En son 1994 yılında dönemin belediye başkanının talimatıyla kaldırılan anıt, 11 Kasım Cumartesi günü saat 12.00’de düzenlenecek törenle 29 yıl sonra Kasaplar Meydanı’ndaki orijinal yerine kavuşacak.

Düzenlenecek törenle ilgili değerlendirmelerde bulunan Çiğli Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, “Çiğli Belediyesi olarak kent hafızamızı ve kimliğimizi güçlendirmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. 1935 yılında dönemin İzmir Valisi Kazım Dirik tarafından yaptırılan ve ilçemiz için tarihi önem taşıyan ‘1935 Devrim İçin’ Anıtı ve Atatürk Büstü’nün orijinal yerinde korunması için özverili bir çalışma başlattık. Yıllardır kayıp olan büstün yerini hızla tespit ettik. Devam eden girişimlerimiz ve çalışmalarımız sonucunda Cumhuriyetimizin 100. yılını kutlarken, “İnkılâp İçin 1935” Anıtı ve Atatürk Büstünü orijinalleri yerine orijinal haliyle yeniden konumlandırmanın gururunu yaşıyoruz. “Bu değerli büstün bulunmasında yıllardır emekleriyle bizlere yol gösteren yerel yöneticilere ve eğitimcilere bu vesileyle bir kez daha teşekkür ediyor, tüm vatandaşlarımızı törenimize bekliyoruz” dedi.

haber-derinkuyu.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu