Haber

Son dakika! Kırklareli’deki sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya çıktı

Kırklareli Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde selden sonra aranan son kişinin cansız bedeni bulundu. İğneada ilçesinde yaşanan selde hayatını kaybedenlerin sayısı 6’ya yükseldi. Önceki gün İstanbul’da meydana gelen selde 2 kişi hayatını kaybetti.

SEL BUNGALOV EVLERİ VURDU

Demirköy ilçesine bağlı İğneada beldesinde 2 gün önce sabah saatlerinden itibaren şiddetli yağış etkili oldu. İçişleri Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu’nun son 500 yılın en şiddetli yağışı olarak ilan ettiği metrekareye 196 kilogram yağışla birlikte dereler taştı, su baskınları yaşandı. Su baskını, Longoz Ormanları’ndaki Şişli Vadisi’nde inşa edilen bungalovların bulunduğu bölgede de meydana geldi. Sel sırasında ormandaki ağaçlar devrilip sürüklenirken, bazı bungalovlar da sular altında kalarak hasar gördü.

ÖLÜMLERİN KİMLİKLERİ DOĞRULANDI

Selin ilk saatlerinden bu yana AFAD, Sahil Güvenlik, jandarma, Türk Silahlı Kuvvetleri, komando birlikleri, İl Özel İdaresi, Ulusal Tıbbi Kurtarma, Polis Arama Kurtarma ekiplerinin de aralarında bulunduğu 900 kişinin aranması sırasında kayıp 12 kişiden 6’sı kurtarıldı. ve Karayolları. Doktor Selman Bağışlar ile eşi Mihriban Bağışlar, Suna Duman, Ümit Solmaz ve Raile Şimşek’in cansız bedenleri bulundu.

İŞ SAHİBİNİN GÖZALTINA ALINMASI

Bölgede önceki gün ikisi, dün üçü olmak üzere 5 kişinin cesedi bulundu. Bungalov evleri ruhsata aykırı olarak yaptırdığı belirlenen işletme sahibi, “Taksirle birden fazla kişinin ölümüne sebep olmak” suçlamasıyla gözaltına alındı. Şüpheliyi yakalama çalışmaları sürüyor.

ulus-haber.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu