Haber

Gaziantep Futbol Kulübü, Marius Sumudica ile 1 yıllık sözleşme imzaladı

Süper Lig gruplarından Gaziantep Futbol Kulübü, teknik direktör Marius Sumudica ile 1 yıllık sözleşme imzaladı. Sumudica, ikinci kez teknik direktör olarak göreve geldiği Gaziantep Futbol Kulübü’nde başarıya odaklanacaklarını belirterek, “Hedefimiz 3-4 transfer yapıp iyi futbol oynamak. Bunu düşünmüyorum bile. Ligden düşmek. Benim edebiyatımı anlamayanlar saha dışında kalacak. Bir gemi gibi düşünün, hepimiz aynı gemideyiz. “Kürek çekmeyen gemiden çıkar. Başarıya odaklanacağız.”

Lider Memik Yılmaz, yönetim kurulu üyeleri ve teknik adam Sumudica’nın katılımıyla Gaziantep Futbol Kulübü tesislerinde imza töreni düzenlendi. Sumudica ile 1 yıllık sözleşmenin ardından açıklama yapan Sumudica, çok değiştiğini ve tamamen futbol odaklı çalışacağını söyledi.

“Takıma, GAZİANTEP’E VE TARAFTARLARA BİR KEZ DAHA TEŞEKKÜR EDİYORUM”

Gaziantep FK’dan ayrılmadan önce yaptığı şakanın yanlış anlaşıldığını hatırlatan Sumudica, tüm şehirden, takımdan ve taraftarlardan özür dilediğini söyledi.

Antrenörlüğü sırasında takıma önemli katkılar sağladığını söyleyen Sumudica, “Buraya gelmek benim için kolay bir karar olmadı. Buraya gönül rahatlığıyla döndüm. Gaziantep her şehir kadar güzel. Buradayken denedim. Antep’e her şeyimizi vermek. Güçlü bir grup, güçlü bir ekip oluşturduk. “Bir röportajda şaka yapmak istedim. Bu röportajın bu kadar gündemde olacağını düşünmemiştim. Tabii şehirde bu şakaya karşı bir hassasiyet vardı. Daha sonra herkesten, şehirden, taraftarlardan, kulüpten özür diledim. Ama çok geçti. Yaşananlardan sonra hem Sumudica hem de Antep kaybetti.” “Ben sadece profesyonel anlamda konuşuyorum. O an çıktığımda yanılmıyorsam 3. sıradaydık. Bizim için büyük bir şanstı. Muhtemelen Avrupa kupalarına gidebiliriz. Bir yandan bu şakayı kabul ettim. Yaşananlardan dolayı tekrar herkesten özür dilemek istiyorum. Şehirden, ailelerimizden” dedi.

“3-4 TRANSFER YAPACAĞIZ”

52 yaşındaki teknik adam, Gaziantep FK’ya gelirken büyük bir risk aldığını ve oyuncuların sürece nasıl hazırlandığını bilmediğini söyledi. Takıma yapılacak 3-4 transferle başarının artacağını söyleyen Sumudica, “Şehir olarak bütünleşemezsek, şehrin lideri bir aile olmazsak sonuç alamayız. Ama bu da bir şey.” “Geçmişi anlatmak istiyorum. Buraya gelmek benim için de büyük bir risk. Şu anda.” Bir grup alıyorum ama nasıl hazırlayacağımı bilmediğim bir ekip alıyorum. Herhangi bir transfer yapmadım. Daha önce birlikte çalıştığım sadece 4-5 futbolcuyu tanıyorum. Ben de lidere inanıyorum. Beni on dakika içinde buraya gelmeye ikna etti. Transfer için 3-4 kişiye daha destek vereceğiz. Yeni, “Bu yıl hedefimiz geleceğin destek oyuncularıyla birlikte yeterli futbol oynamak. Tabii taraftarları da stada çekmek istiyoruz. Tabii şu anda düşmeyi bile düşünmüyorum” dedi.

“GEMİDEN ÇIKMIYORLAR”

Gaziantep’e geldiği için mutlu olduğunu söyleyen Sumudica, şöyle devam etti:

“Gaziantep benim evim olduğu için buraya geldim. Her zaman kalbimdedir. Paranın değeri yoktur. Bekleseydim Arabistan’dan daha iyi teklifler alabilirdim. Ancak 3 yıl önce burada bir kitap açmıştım ve gitmemiştim. Kapat o kitabı. Buraya hikayeyi bitirmeye geldim. Burada ekibimle elimden gelenin en iyisini yaptım.” Yapacağım. Memnun olacağız. Sadece sahada konuşacağız. Çünkü bir antrenör ancak sahada sonuç aldığında konuşur. Artık farklı bir Smudica bulacaksınız. Elbette daha önce sürekli oyun oynayan ve dans eden Smudica’yı bulamazsınız. Çünkü çok değiştim. Sadece futbola odaklanmak istiyorum. Futbola bir şey verirseniz futbol size her şeyi verir. Burada olduğum için çok mutluyum. Evime döndüğüm için mutluyum. Edebiyatımı anlamayanlar saha dışında kalacaktır. Bir gemi gibi düşünün, hepimiz aynı gemideyiz. Kürek çekmeyenler gemiden uzak durur. Bugün hızlı bir şekilde başlamak istiyorum. Zaman kaybetmek istemiyorum. Her gün zaman kaybediyoruz.”

MEMİK YILMAZ: BİRLİKTE İHTİYACI OLAN MÜCADELEYİ YAPACAĞIZ

Gaziantep FK Başkanı Memik Yılmaz, Sumudica’nın hatasını anladığını belirterek, “Geçmişte değerli başarılara imza atan Rumen teknik direktör Sumudica ile dönem sonuna kadar camiamıza yeni heyecanlar katmak için mutabakata vardık. Bazı hareketleri Zaman zaman şehrimizi üzdü ama kendisi ile görüşmeye başladığımız andan itibaren aksiliklere razı olduk. “Ben onun bu konudaki pişmanlığına şahidim. Başarı odaklı bir çalışmanın sözlerini de bize verdi. Her zaman birlikte başarılı olmak için gereken çabayı göstereceğiz” dedi.

haber-islahiye.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu