Ekonomi

Pinterest hisseleri, kâr ve gelecek projeksiyonlarının analistlerin beklentilerini aşmasıyla %25 arttı

Pinterest Inc. (PINS) ilk çeyrekte güçlü bir mali performans sergileyerek Wall Street analistlerinin beklentilerini aştı ve beklenenden daha yüksek kazanç ve güçlü bir gelir projeksiyonu ile hisselerinin %23’ün üzerinde artmasına neden oldu.

Online platform, finansal analistlerin ortalama tahmini olan 0,14 doların üzerinde 0,20 dolar hisse başına düzeltilmiş kazanç rakamı (EPS) açıkladı.

Şirketin bu çeyrekteki geliri 740 milyon dolar olarak gerçekleşerek 700,27 milyon dolarlık tahmin ortalamasını aştı ve bir önceki çeyrekte görülen genişleme oranının neredeyse iki katı olan %23’lük önemli bir büyümeyi temsil etti.

Şirketin kayda değer finansal sonuçları, aylık bazda dünya çapında 518 milyon kullanıcı sayısına ulaşarak %12’lik bir artışla rekor kırmasına bağlandı.

Pinterest, ikinci çeyrek için gelirinin 835 milyon ila 850 milyon dolar aralığında olmasını öngörüyor ki bu da finansal analistlerin 826,5 milyon dolarlık tahmininin üzerinde. Bu gelir tahmini, gelirde yıllık %18-20 oranında bir artışa işaret ediyor.

Ayrıca şirket, ikinci çeyrek için düzeltilmiş işletme giderlerinin, gelir maliyeti hariç olmak üzere %11-15 oranında artmasını bekliyor.

Pinterest İcra Kurulu Başkanı Bill Ready, “İlk çeyrek Pinterest için yeni rekorlara imza attığımız önemli bir dönem oldu: aylık yarım milyar aktif kullanıcıyı aşmak ve gelirde %23’lük bir artış gerçekleştirmek – 2021’den bu yana en yüksek kullanıcı ve gelir artışı oranları” dedi.

“Yapay zeka ve gelişmiş alışveriş özelliklerine yaptığımız yatırımlar, reklam ortaklarımız için daha yüksek getiri sağlıyor ve performans odaklı bütçelerden yararlanmamızı mümkün kılıyor. İş stratejimizi olağanüstü bir hassasiyet ve odaklanmayla yürütüyor, kullanıcılarımızın arzu ettiği yeni ürün ve özellikleri piyasaya sürüyoruz ve sonuç olarak, yıllardır gördüğümüz en uygun ürün-pazar uyumunu buluyoruz.”

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

Bu makale yapay zeka teknolojisinin yardımıyla üretilmiş ve çevrilmiştir ve bir editör tarafından gözden geçirilmiştir. Daha fazla ayrıntı için lütfen Hüküm ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu