Sağlık

Meme kanserine dikkat çeken Metamazon Belgeseli

MERSİN (İGFA) – Toros Üniversitesi 45 Yurt Yerleşkesi Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen gösterime şehrin farklı noktalarından kadınların ulaşımı sağlandı. Kansere dikkat çekmek amacıyla düzenlenen etkinlik öncesinde de pembe kurdele dağıtıldı. Belgeseli izleyenlerin arasında meme kanserini yenen kadınlar da vardı. Belgeselin yönetmeni ve senaristi Can Adiloğlu, farkındalık çalışmalarına destek vererek belgeselin ücretsiz olarak gösterilmesini sağladı.

Belgeseldeki konumuz meme kanseri

Metamazon Belgeseli, metastatik meme kanseri teşhisi konulan Canan Perdahlı üzerinden meme kanserine dikkat çekiyor. Kendisi de metastatik meme kanseri olan Canan Perdahlı’nın teşhis konulduktan sonra yapamadığı her şeyden pişman olması ve kalan zamanını canının istediği her şeyi yaparak geçirmeye karar vermesiyle durum daha da kötüleşir. Kanser olmasına rağmen umudunu yitirmeyen Canan Perdahlı, yaşama sevinci, eğlenceli ve pozitif yaklaşımıyla hastalığa dikkat çekiyor. Canan Perdahlı, Türkiye’nin ilk Metastatik Meme Kanseri Derneği’ni kurarak kendisi gibi binlerce kadına umut oluyor.

Erdur: “Bu belgesel gösterimi bizim için çok değerliydi”

Mersin Kızkalesi Rotaract Kulüp Lideri Dicle Erdur “Çok Geç Olmadan Dikkat Edin”Proje kapsamında Metamazon Belgeseli gösterimi üzerinde çalıştıklarını belirten, “Bu belgesel gösterimi bizim için çok değerliydi. Bu belgeselin gösterimi için çok emek harcadık. Belediyenin de bu yönde bir çalışması vardı. Bu anlamda Kent Konseyi Başkanımız sevgili Ayferi Tuğcu da bize destek oldu ve belgeseli izledik.”söz konusu.

İşin değerine vurgu yapan Erdur, şöyle konuştu: “Bu bir farkındalık egzersizi. Çünkü toplumumuzda bazı şeylerin farkındalığa ve erken teşhise dikkat çekmek çok önemli. Bu anlamda bizim için çok değerli bir olay. Destek ve işbirlikleri için hem Kent Konseyi’ne hem de Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederiz. Çünkü her zaman yanımızda oldular, her zaman yanımızda oldular. Bu anlamda onların desteği bizim için çok değerli.”dedi.

“Güçlü olmak zorundasın. Meme kanserinden kurtuldum”

Meme kanserini yenen ve Metamazon Belgeseli’ni izlemeye gelen Zeynep Çavgun Keskin, “Ağustos 2017’de meme kanseri teşhisi kondu. Ameliyat oldum. Sağ memem ve koltuk altım alındı ​​ama 6. yılımdayım. kavgamı bitirdim Hala kontrollerime devam ediyorum. Güçlü olmalısın ve inançlı olmalısın. Meme kanserini atlattım ve şimdi Büyükşehir Belediyesi’nin yapımcı kadın stantlarındayım. Hem üretiyorum hem sosyalleşiyorum. Bu belgeseli bize sunduğunuz için çok teşekkür ederim.”söz konusu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu