Haber

Meclis’te mangal keyfi kalmadı: Gerekli tedbirler alındı

TBMM’de bütçe görüşmeleri sırasında TBMM Meclis Başkanvekili Bekir Bozdağ, AK Partili milletvekillerinin mangal yapmasına ilişkin soru önergesini yanıtladı. Bozdağ ise cevabında, “Görüntülerin tekrarlanmaması için gerekli önlemler alınmıştır.” dedi.

AK Parti Diyarbakır Milletvekili Suna Kepoğlu Ataman’ın geçtiğimiz Aralık ayında düzenlediği etkinlikle ilgili olarak TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş’un yanıtlaması talebiyle UYGUN Partisi İstanbul Milletvekili Buğra Kavuncu tarafından soru önergesi sunuldu. Türkiye Büyük Millet Meclisi adeta bir “mangal partisine” benziyordu.

“ENFLASYON VE YÜKSEK FİYATLAR VATANDAŞI Eziyor…”

İYİ Partili Kavuncu, tepki çeken mangal partisine ilişkin önerisinde şu soruları sordu:

“- Türkiye’de enflasyon ve yüksek fiyat artışları vatandaşı mağdur ederken, yüksek hayat pahalılığı ve barınma sorunu başta olmak üzere birçok ekonomik sorun devam ederken, hepimizin altında olduğu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin itibarsızlaştırılmasının sebebi nedir? milletin gözü?

– Taban fiyat görüşmeleri devam ederken, evine et almakta zorlanan vatandaşlar taban fiyatın ve memurların zamlanmasını beklerken, TBMM’den bir temsilcinin et alması yaptırım gerekçesi değil mi? vatandaşlara kin gütmek istercesine kahkahalarla mangal partisi verip halka ikram mı ediyor?

-Gazze’de büyük bir insanlık dramı yaşanırken, İsrail’in Gazze’deki soykırım girişimi her fırsatta dile getirilirken, Türkiye Büyük Millet Meclisi çatısı altında böyle bir düzenlemenin yapılması insani midir?

“Barbekü partisi bu kadar gerekli mi?”

– Şimdi birkaç gün önce bütçe görüşmeleri devam ederken Saadet Partisi Kocaeli Milletvekili Sayın Hasan Bitmez ciddi bir sağlık sorunu yaşayıp kalp krizi geçirdi ve hastaneye kaldırıldı. Merhum Bitmez’in TBMM’de yaşadığı sağlık sorunu tüm kamuoyunda derin üzüntü yaratırken, gerçekten birkaç gün sonra TBMM çatısı altında mangal partisi düzenlemeye gerek var mı?

– Türkiye Büyük Millet Meclisi milleti temsil ettiğimiz saygın ve saygın bir kurumdur. “TBMM’yi itibarsızlaştıracak, vatandaşlarla bağlarını koparacak bu tür oluşumların engellenmesi için herhangi bir tedbir düşünülüyor mu?”

“TEKRARLANMASINI ENGELLEMEK İÇİN ÖNLEMLER ALINDI”

TBMM Başkanvekili Bekir Bozdağ, Kavuncu’nun soru önergesini yanıtladı. Bozdağ yazılı yanıtında şu ifadeleri kullandı:

“İkram Talepleri İdare ve siyasi parti grupları tarafından değerlendirilerek Destek Hizmetleri Müdürlüğü’ne iletilir. Destek Hizmetleri Müdürlüğü, gelen ikram ve yemeklerin ön hazırlıklarını yaparak verilen talimatlar doğrultusunda sahne arkasında veya restoranda ikram ve servis hizmetlerini sağlar. .Sorunuza konu olan olayın/görsellerin tekrarını önlemek amacıyla gerekli önlemler alınmıştır.”

Kaynak: Haberler.com / Politika

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu