Yaşam

İş Bankası desteğiyle depremzedeler Darüşşafaka’da eğitim alacak

Darüşşafaka Derneği, deprem bölgesinde anne ve babasını kaybeden çocuklara kaliteli eğitim verebilmek için Türkiye İş Bankası’nın verdiği destekle okulun imkanları dahilinde öğrenci kontenjanını artırdı.

Yapılan iş birliği ile depremzedeler, Darüşşafaka Eğitim Kurumları’nda 5. sınıftan başlayarak 12. sınıftan mezun olana kadar 8 yıl boyunca tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim alacak. İş Bankası’nın öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatları boyunca devam edecektir.

Darüşşafaka Derneği, 11 ilde milyonlarca insanı etkileyen depremin yaralarını sarmak ve depremde ailesini kaybeden çocuklara sıcak bir yuva sağlamak için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda Türkiye İş Bankası, Darüşşafaka Cemiyeti’nin öğrenci kabul kontenjanını artırma ve depremzedelere 8 yıl süreyle tam burslu, yatılı ve nitelikli eğitim olanağı sağlama kararına destek verdi. İş Bankası’nın öğrencilerin eğitimine katkısı üniversite hayatları boyunca devam edecektir.

Darüşşafaka Cemiyeti Başkanı Oğuz Güleç, 160 yıldır Kahramanmaraş’ta meydana gelen depremlerde annesini veya babasını kaybeden çocuklara ve öğrencilere sadece “okul” değil, huzurevi sağlamak istediklerini belirtti. annesi veya babası ölmüş ve maddi imkanları yetersiz olan. Eğitim Kurumlarına her yıl ortalama 120 öğrenci alıyoruz. Ülkemiz genelinde düzenlediğimiz sınavlarla öğrencilerimizi belirliyoruz. 4. Sınıfta okuyan, annesi veya babası hayatta olmayan, ailesinin maddi durumu kaliteli bir eğitim almaya uygun olmayan çocuklar sınavımıza katılabilir. Ülkemizin yaşadığı deprem felaketinin ardından depremden etkilenen çocuklarımız için okulumuzun kapasitesi dahilinde ek kontenjan oluşturduk. Daha çok öğrenci almak için çalışmalarımıza devam ediyor, mümkün olduğunca çok çocuğa ulaşmak için sınıflarımızda, yurtlarımızda, yemekhanelerimizde ve ekiplerimizde gerekli düzenlemeleri yapıyoruz.

Okulumuzun imkanları ölçüsünde öğrenci alınabileceği için 21 Mayıs Pazar günü illerinde yapılacak olan sınavımıza depremzedelerimiz de katılacaktır. Ancak depremzede çocuklarımız için bu geçerli olmayacaktır. Puan barajı olan bir sınav olacaklar ve sınavdan sonra onlar için Darüşşafaka’da 8 yıllık tam burslu, yatılı eğitim yolculuğu başlayacak.” söz konusu.

Darüşşafaka, depremzede öğrencilerin kardeşlerine de kapılarını açtı.

Darüşşafaka Cemiyeti ise depremden etkilenen öğrencilerin eğitimlerine devam eden kardeşlerine okulun kapılarını açtı. Bu kapsamda 18 öğrenci Darüşşafaka’da farklı kademelerde misafir öğrenci olarak eğitim ve öğretimlerine devam edecek ve tüm giderleri Darüşşafaka Cemiyeti tarafından karşılanacak.

1939 Erzincan depreminden etkilenen 83 çocuk İş Bankası’nın desteğiyle Darüşşafaka’da eğitim gördü.

1939 yılında meydana gelen Erzincan depreminde de iki kurum işbirliği yapmış ve depremi yaşayan ailelerin 83 çocuğu İş Bankası’nın desteğiyle okula kabul edilmiştir. İş Bankası, bu işbirliği sonucunda deprem bölgesinde yaşayan 83 çocuğun tüm masraflarını üstlenerek onlara yeni bir geleceğin kapılarını aralamıştır.

2008 yılında iki kurum, Türkiye’nin eğitim alanındaki en uzun soluklu ve kapsamlı sosyal sorumluluk projelerinden biri olan “81 İlden 81 Öğrenci” projesini hayata geçirmiştir.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

seyitgazi-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu