Haber

VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi’nde çeyrek finalde

Son Avrupa Şampiyonu VakıfBank, CEV Şampiyonlar Ligi play-off türündeki ikinci maçında Polonya temsilcisi LKS Commercecon LODZ’u setsiz mağlup ederek çeyrek finale adını yazdırdı.

Sarı-siyahlılar maç öncesi törenle “Yaralarımızı birlikte saracağız. Geçmiş olsun Türkiyem” yazılı pankartla çıktı.

CEV Şampiyonlar Ligi tarihinde 5 şampiyonlukla en çok galibiyet alan takım olan son şampiyon VakıfBank, ikinci play-off maçında LKS Commercecon LODZ’u konuk etti. Polonya’da çıktığı ilk mücadeleyi 3-0 kazanan sarı-siyahlılar, İstanbul’da rakibine set vermeden çeyrek finale yükseldi.

Ülkemizde yaşanan depremin ardından ilk kez VakıfBank Spor Sarayı’na giden sarı-siyahlılar maç öncesi saygı duruşunda bulunarak, “Yaralarımızı birlikte saracağız. Geçmiş olsun Türkiyem” pankartı açıldı. Tribünler, depremden etkilenen illerimizin Türk bayrakları ve kartonları önünde saygı duruşunda bulunurken; törende VakıfBank’ın milli orta oyuncusu Zehra Güneş isimli formayı giydi. Depremde hayatını kaybeden Rasus Kimya Hatay Voleybol Gençlik ve Spor Kulübü oyuncusu Ceren Topal’ın maçın sonunda VakıfBank oyuncuları ve teknik heyet deprem bölgesinden genç izleyicilerle buluştu.

Bilet gelirlerinin tamamının depremzedeler için kullanılacağı mücadelenin ilk setinde Paola Egonu 8 sayı üretirken; VakıfBank 25-23’lük skorla 1-0 öne geçti. Büyük çekişmeye sahne olan ikinci seti 28-26 bulan sarı-siyahlılar durumu 2-0’a getirdi. Son seti VakıfBank set vermeden 25-23 kazandı.

VakıfBank’ta ise 16 sayılık performansıyla yarışmanın en değerli oyuncusu seçilen Paola Egonu; Kara Bajema 13, Chiaka Ogbogu 8 sayı kaydetti.

Zehra Güneş: “Ceren umarım beni bir yerlerden görür de biraz sevinir”

Maçın ardından konuşan Zehra Güneş, “Ülkemizde yaşanan facianın üzüntüsünü hâlâ yaşıyoruz. Şu anda sahaya çıkmak bizim için kolay değil ama kazanmak ve bizi takip edenleri mutlu etmek istedik. Bugün Hatay’da hayatını kaybeden Ceren’in formasıyla sahaya çıkmak istedim. Ceren’in “Hayalim Zehra Güneş olmak” sözünü bu şekilde öğrenmek hayatımda aldığım en üzücü ve gurur verici yorumlardan biri oldu. Keşke tanışabilseydik. Umarım beni bir yerden görür ve biraz sevinir.”

Misli.com, VakıfBank’ın sıradaki maçında Sultanlar Ligi’nde derbi mücadelesi verecek. VakıfBank – Eczacıbaşı Dynavit maçı 4 Mart Cumartesi günü saat 15.00’te başlayacak.

VAKIFBANK – LKS TİCARET LODZ: 3-0

OTURMA ODASI: VakıfBank Spor Sarayı

HAKEMLER: Tibor Halasz, Benone Visan

VAKIFBANK:Buket Gülübay, Gabi, Zehra Güneş, Paola Egonu, Kara Bajema, Chiaka Ogbogu, Ayça Aykaç (L), Derya Cebecioğlu

LKS TİCARET LODZ:Kamila Witkowska, Valentina Diouf, Zuzanna Gorecka, Alessandra Gryka, Roberta Ratkzke, Lana Scuka, Paulina Maj-Erwardrt (solda), Anastasiia Hryshchuk

SETLER: 25-23, 28-26, 25-23

AYARLAMAK  SÜRE: 29′, 36′, 26′

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

mudurnuajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu