Haber

Fransa’da 397 bin seçmen oy kullanacak

-Fransa’da 397 bin seçmen oy kullanacak

PARİS – Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, “800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa’da 397 bin seçmen var” dedi.

Dışişleri Bakan Yardımcısı Yasin Ekrem Serim, Paris Büyükelçisi Ali Onaner ve Paris Başkonsolosu Serdar ile birlikte Fransa’nın başkenti Paris’te 28 Mayıs’ta Türkiye’de yapılacak ikinci tip Cumhurbaşkanlığı Seçimi için Türk vatandaşlarının oy kullanacağı seçim merkezini ziyaret etti. Belentepe ve Yüksek Seçim Kurulu heyeti. Paris’teki Türkiye Büyükelçiliği’nde düzenlediği basın toplantısında konuşan Serim, Paris’teki oy kullanma ve konsolosluk işlemleri hakkında bilgi aldığını ve vatandaşların oy kullanması için her şeyin hazır olduğunu söyledi.

14 Mayıs’ta yapılacak Cumhurbaşkanlığı Seçimleri ve 28’inci Dönem Genel Seçimlerinde olduğu gibi yurt dışından katılım oranında artış beklediklerini ifade eden Serim, “800 bin Türk vatandaşının yaşadığı Fransa’da 397 bin seçmen var.”

“Tüm Önlemler Alınmıştır”

Yurt dışında yaşayan vatandaşların en temel demokratik haklardan biri olan oy hakkını kullanabilmelerine büyük önem verdiklerini belirten Serim, “Vatandaşların oylarını en iyi şekilde kullanabilmeleri için gerekli tüm tedbirler alınmıştır. güven ve huzur içinde uygun koşullar.”

Yabancı seçmen kütüğünde kayıtlı tüm vatandaşları oy kullanmaya davet eden Serim, Fransız makamlarına oy verme sürecinde sağladıkları destek ve işbirliği için teşekkür etti.

Oy kullanma hazırlıklarını ve sandıkların kurulacağı merkezleri incelemek üzere Paris’te bulunan Dışişleri Bakan Yardımcısı Serim’in Cumhurbaşkanlığı Seçimi’nin ikinci turu kapsamındaki ziyareti 20 Mayıs’a kadar devam edecek.

Fransa’da 20-24 Mayıs tarihlerinde yapılacak Cumhurbaşkanlığı seçiminin ikinci turunda Türk seçmen oy kullanabilecek.

haberyildizeli.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu