Haber

Arkadaşını öldürdükten sonra “Elinizdeki barut izlerini çıkarmak ne kadar sürer?” sorusunu araştırdı.

BURSA’da, 23 Ağustos’ta ölü bulunan Recep Arı’nın (31) öldürülmesiyle ilgili olarak tutuklu sanık Kadir Ilgız (23) ile Arı’nın eşi tutuksuz sanık SA (30) ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanacak. Kaybolduktan 6 gün sonra 9 kurşunla ormana girdi. başladı. Dava dosyasında sanıkların telefon mesajları da yer alırken, Ilgız cinayetin ardından cep telefonuyla internete girerek, ‘Eldeki barut izlerinin çıkması kaç gün sürer?’ diye sordu. Aradığı ortaya çıktı:

Kestel ilçesine bağlı Çataltepe Mahallesi’nde yaşayan Recep Arı, 24 Şubat’ta eşiyle tartıştıktan sonra av tüfeğini de yanına alarak evden ayrıldı. Arı’dan haber alamayan ailesi, 16 plakalı kamyonuyla yola çıktı. ATD 714 kayıp ihbarında bulundu. Jandarma arama çalışması başlatırken, yakınları 1 Mart’ta Recep Arı’nın cesedini evine 6 kilometre uzaklıktaki Burhaniye İlçesi’ndeki ormanda buldu. Arı’nın cebinde 4 bin 500 TL olduğunu tespit eden jandarma, yapamadı. cüzdanına ve cep telefonuna ulaştı. Bursa Adli Tıp Kurumu’nda yapılan otopside Recep Arı’nın başından ve vücudundan 9 kurşunla vurularak öldürüldüğü belirlendi. Olayın ardından İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Arı’nın eşi SA ve arkadaşı Kadir Ilgız’ı cinayet zanlısı olarak gözaltına aldı.

ARKADAŞI İTİRAF ETTİ

Jandarma Komutanlığı’nda susma hakkını kullanan şüphelilerden Kadir Ilgız, bir süre sonra hatasını itiraf etti. SA ile bağlantıları olduğunu söyleyen Ilgız’ın, durumu öğrenen Recep Arı ile tartıştıktan sonra cinayeti işlediğini söylediği iddia edildi. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden Kadir Ilgız tutuklanırken, SA adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

‘9 değil 2 kurşun sıktım’

Bursa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü soruşturma 6,5 ​​ay sonra tamamlandı. 2 sanık hakkında hazırlanan 4 sayfalık iddianamede Kadir Ilgız’ın cinayeti itiraf ettiği ancak maktul Recep Arı’ya 2 kurşun sıktığını söylediği belirtildi. İddianamede Ilgız, olay gününe ilişkin şunları söyledi: “Evinden alıp ormana götürdüm. Aramızda tartışma çıktı. Tartışmanın büyümesi üzerine bıçakla bacağından yaraladım. Bu sırada kendisini bacağından yaraladım. , Recep silah çıkardı. Boğuşma sırasında silahı elinden alıp 2 el ateş ettim. Adli tıp raporunda 9″ Kurşun sıkıldığı söyleniyor. Kabul etmiyorum” savunmasına yer verildi.

‘SÜREKLİ ÜFLÜYORDU’

İddianamede, Recep Arı ile 2011 yılında evlendiğini ve sürekli şiddete maruz kaldığını iddia eden SA’nın ifadesine de yer verildi. SA, sorulara şu yanıtı verdi: “Recep beni döverken Kadir de buna şahit oldu. Olaydan bir yıl önce Kadir’le romantik bir ilişkimiz başlamıştı. Recep, Kadir’le mesajlaştığımı görünce bana vurdu. Tüfeğiyle içeri girdi. elini uzatıp, ‘Önce Kadir’i öldüreceğim, sonra gelip seni öldüreceğim’ dedi. “Evden ayrıldı. Ertesi günün sabahına kadar gelmedi. Bunun üzerine KADES’i aradım ve yardım istedim. Daha sonra Kadın Sığınağına gittim. Burada cep telefonumdaki WhatsApp konuşmalarını sildim. 2 gün sonra Kadın Sığınağından ayrıldım.”

İddianamede sanıkların telefon mesajları da yer aldı. SA’ya WhatsApp açıklamasıyla şunları söyledi: ‘Onu hazırladım. Artık seni rahatsız edemez. Bir daha eve gelemez. Ilgız’ın, “Annenin evine git orada kal” dediği, Arı’nın eşinin ise telefon görüşmesinde “Aman ne güzel, harikasın” şeklinde yanıt verdiği belirtildi.

‘ÖLDÜRMEMESİ İÇİN YALDIM’

‘Kasten öldürme, canavarca hisle veya işkence yapma’ suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istenen tutuklu sanık Kadir Ilgız ile tutuksuz sanık SA’nın davası Bursa 8. Ağır Ceza Mahkemesi’nde başladı. Tutuklu sanık Kadir Ilgız ise savunmasında kendisine yöneltilen suçu reddederek, “Ben kimseyi canavarca hislerle öldürmedim. Recep Arı’nın ailesinden özür diliyorum. Recep, eşiyle mesajlarımızı gördü ve çok üzüldü. O gün Olayın ardından beni telefonla aradı ve ‘Hadi seninle yürüyüşe çıkalım’ dedi. “Onun evine vardığımızda birdenbire küfretmeye ve beni tüfekle dövmeye başladı. Aniden cebinden ekmek bıçağını çıkardı ve bacaklarımdan bıçaklamaya başladı. Beni öldürmemesi için ona yalvardım” dedi.

‘KAÇ ATEŞ YAPTIĞIMI HATIRLAMIYORUM’

Jandarmadaki ifadesinin aksine Recep Arı’nın eşi SA ile ilişkisinin olmadığını iddia eden Ilgız, “Eşiyle ilişkimiz olduğunu düşündüğünde bana saldırmaya devam etti. O tutkuyla, Mermiyi silahımın ağzına sokup ateş ettim. Olaydan sonra taksiye binerek Kestel’e gittim ve ayağımı hastanede bıraktım.” “Dikiş yaptırdım. Silahımda 8 mermi var, kaç el ateş ettiğimi hatırlamıyorum. Pişmanım” dedi.

‘İLK O BENİ ALDATTI’

Recep Arı’nın tutuklu olmayan eşi sanık SA, ifadesinde eşinin kendisine her gün şiddet uyguladığını söyledi. Kadir Ilgız’la bir yıldır romantik bir ilişki yaşadığını, öncelikle eşinin kendisini aldattığını söyledi. Kocasının ölümüyle hiçbir ilgisinin olmadığını belirten SA, “Eşim bir gece eve alkollü geldi. Parmak iziyle cep telefonunu açtım, yeğeniyle yazdığı uygunsuz mesajları gördüm. Kendisine ‘Bunlar nedir’ diye sordum. ‘ Sorduğumda beni dövmeye başladı. “Aileme söylersen seni öldürürüm” diyerek tehdit etti. Kadir bahçemizde çalışıyordu ve eşime yardım ediyordu. Beni üzgün görünce oturup konuşurduk. Sorunlarımla ilgili. Aramızda hiçbir bağlantı yoktu. Eşim uygunsuz mesajlarımı görseydi beni tavandan değil kafamdan vururdu. Kadir “Recep’i öldürdüğünü bilmiyordum, her şeyi kameradan öğrendim” jandarma. Ertesi gün Kadir’i aradım ve Recep’in kaybolduğunu söyledim. Kadir bana hiçbir bilgisinin olmadığını söyledi” dedi.

PANİK İÇİNDE BAKTI

Dava dosyasında sanıkların telefon mesajlarının yanı sıra internet aramalarına da yer verildi. Cinayetin ardından cep telefonundan internete giren Ilgız, ‘Eldeki barut izlerinin çıkması kaç gün sürer?’ diye sordu. Aradığı ortaya çıktı: Ilgız, cinayetin ardından yaşadığı panikte cep telefonuyla internete girdiğini söyledi. Mahkeme heyeti, Ilgız’ın tutukluluğunun devamına, SA’nın ise tutuksuz yargılanmasına karar vererek duruşmayı erteledi.

haberkusadasi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu