Haber

Zeytinburnu Kazlıçeşme Sanat’ın yanında sosyal tesis inşa edilecek

Zeytinburnu Belediyesi, Kazlıçeşme Sanat binasının yanında yeni bir toplumsal tesis yapacak.

Belediyeden yapılan açıklamaya nazaran, belediyenin eski hizmet binasındaki onarım çalışmaları sırasında bulunan Geç Roma-Erken Bizans periyoduna ilişkin mozaiklerin bulunduğu alan, katma bedeli olan çalışmalara mesken sahipliği yapmaya devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Lideri Ömer Arısoy, Kazlıçeşme Sanat’ta Mozaik Müzesi çalışmaları devam ederken bölgeye yeni sosyal tesis de yapacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Kazlıçeşme Sanat’ın, Zeytinburnu Mozaik Müzesi’nin hemen yanında, restoranı, kafesi, manzarası, ortamı, havası, her şeyiyle harika olacak. Ailece geleceğiniz, iyi vakit geçireceğiniz yeni bir mekan. En ufak detayına kadar özenle hazırlanmış bir proje. Çok yakında yapımına başlayacak, kısa sürede bitireceğiz. Zeytinburnu’muza, hepimize iyi olsun.”

Üç katlı planlanan toplumsal tesis, kafeterya, restoran, açık teras, bahçe ve aktiflik alanlarından oluşacak. Projenin kurgusu, İstanbul’da sur dışında bilinen, en büyük zemin mozaiği olan Kazlıçeşme Mozaikleri’nden yola çıkılarak, renk, doku ve desen tipolojilerinden oluşturuldu.

Tüm çalışmalar, Zeytinburnu Belediye Başkanlığı ve İstanbul Arkeoloji Müzeleri kontrolünde, Kültür Varlıklarını Müdafaa Konseyi onayı ile yapılıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu