Ekonomi

Yurtdışında oy verme işlemi başladı

Kırklareli İl Seçim Kurulu, yabancı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşların oy kullanabilmesi amacıyla Bulgaristan sınırındaki Dereköy Sınır Kapısı’ndaki çalışmalarını sürdürüyor.

Sınır kapısında ise paravanlı kutu hazır hale getirildi. Sınır kapısında da bazı alanlara Türkiye’ye giriş yapan seçmenlerin oy kullanacakları alanı gösteren yazılar asıldı.

Yabancı seçmen kütüğüne kayıtlı vatandaşlar, Trakya’da Kapıkule, Pazarkule, İpsala, Hamzabeyli ve Dereköy sınır kapılarında oy kullanacak. Bu sınır kapılarında da hazırlıklar devam ediyor.

167 noktada sandık kurulacak.

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından 28 Mayıs seçimleri için Türkiye’nin 73 ülkedeki 151 milletvekilinde 167 noktada sandık kurulacak. Yurt dışı temsilciliklerinde bugün başlayacak oy kullanma işlemleri 24 Mayıs’a kadar devam edecek. Temsilcilikler dışında oy kullanmak isteyenler 28 Mayıs saat 17.00’ye kadar gümrüklerde oy kullanabilecek.

Dış temsilciliklerde oy kullanma işlemi o temsilcilik için ilan edilen tarih aralığında hafta içi ve hafta sonu yerel saatle 09.00-21.00, başkonsolosluklara bağlı şehirlerde yerel saat 09.00-18.00 arasında yapılacaktır.

Yabancı seçmenler, belirlenen temsilciliklerden herhangi birinde veya sandıkların kurulu olduğu rastgele bir gümrük kapısında oy kullanabilecek ve bu işlem için randevu alınmasına gerek kalmayacak.

Yabancı oylar Ankara’ya gelecek

Yurt dışında oy kullanma işleminin sona ermesinin ardından oylar, YSK’nın belirleyeceği güzergah ve diplomatik kuryeler aracılığıyla Türkiye’ye getirilecek.

Bu oylar, Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı tarafından Ankara ATO Congresium Fuar Merkezi’ndeki güvenli alanda saklanacaktır.

Türkiye’de oy verme işleminin 28 Mayıs Pazar günü saat 17.00’de tamamlanmasının ardından diğer sandıklarla birlikte açılacak. Oyların sayım ve dökümü, Yurtdışı İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’nın gözetiminde yapılacak.

cermikhaber.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu