Haber

Yozgat’ta Mevsimlik Tarım İşçileri Sıcağa Rağmen Çalışıyor

Yozgat’a doğu ve güneydoğu illerinden gelen mevsimlik tarım işçileri, 30 dereceye ulaşan sıcaklıklara rağmen tarlalarda çalışarak aile bütçelerine katkı sağlıyor.

Yozgat’ın Yerköy ilçesindeki şeker pancarı tarlalarında çalışan mevsimlik tarım işçileri, sıcak havaya rağmen akşam saatlerine kadar çapa ve ot temizliyor. Her yıl çocuklarıyla birlikte kilometrelerce yol kat eden Şanlıurfa, Diyarbakır ve Mardin’den gelen mevsimlik tarım işçileri özellikle şeker pancarı tarlalarında çalışıyor. Çalışanlar da geçimlerini sağlamak için Yerköy ilçesindeki kavun ve karpuz tarlalarında çalışıyor. 400 TL yevmiye ile çalışan mevsimlik işçilerin tarlada çalışması 7 ay sürüyor.

Her yıl mayıs ayında aileleri ile gelen öğrenciler sağlam temeller üzerinde çalışarak okul harçlıklarını alıyorlar.

zor ama mecburuz

Şanlıurfa’nın Hilvan ilçesinden mevsimlik tarım işçisi Mahmut Polat, “Mayıs ayında geldik. Ailecek yıl sonuna kadar buradayız. Şeker pancarı ile uğraşıyoruz, hasadını yapıyoruz. Yanıyoruz ama çok çalışıyoruz” dedi.

okul paramı alıyorum

Okul parasını kazanmak için tarlada çalıştığını söyleyen 9. sınıf öğrencisi Halil İbrahim Polat, “Şanlıurfa’dan geliyoruz, öğrenciyim. Burada pancar, kavun, karpuz çapalıyoruz. Ailemi geçindirmek için çalışıyorum. Okul harçlığımı alıyorum. Biraz zor alıştık artık. Ailem tarlaya gelirdi” dedi.

Şanlıurfa’da ne bir işimiz ne de bir gelirimiz var.

Mevsimlik personel Lütfiye Hatipoğlu da, “Şeker pancarını çapalıyoruz, ot yoluyoruz. 6-7 aydır buradayız, her sene çocuklarla gelip burada kalıyoruz. Şanlıurfa’da hiçbir gelirimiz, işimiz yok. pancar.” – YOZGAT

kalecik-ajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu