Haber

Türk Kızılayı’ndan Temiz Yarınlar Projesi

Türk Kızılayı İzmir İl Şubesi tarafından yürütülen proje kapsamında Menderes ilçesindeki Çatalca ve Zahmet İlköğretim Okullarında çocuklara hijyen ve kırtasiye malzemeleri dağıtılırken, Genç Kızılay İzmir Gönüllüleri tarafından da Hijyen Eğitimi verildi. aynı zamanda.

Köylerimizdeki ilköğretim okullarını kapsayan “Temiz Yarınlar Projesi” hijyen eğitimi projesinin ilk etabı Menderes ilçesine bağlı Çatalca ve Şıkıntı İlkokullarında başladı. Proje kapsamında, Genç Kızılay İzmir Gönüllüleri tarafından köylerdeki 50 ilköğretim okulunda eğitim gören anaokulu ve birinci sınıf öğrencilerine hijyen ve temizlik kuralları anlatıldı.

Yaklaşık yarım saat süren eğitimin ardından projenin uygulanmasını tavsiye eden ve projeye başından beri destek veren Türk Kızılayı İzmir İl Şubesi tarafından minik öğrencilere kırtasiye ve hijyen setleri dağıtıldı.

Genç Kızılay İzmir Gönüllüleri, küçük kardeşlerine verdikleri eğitimi uygulamalı olarak sergilediler. Proje sahibi Türk Kızılayı İzmir İl Şube Başkanı Kerem Baykalmış, “Bu projede gönüllülerimiz ve çalışanlarımız ilçe köy okullarında kardeşlerine ağız, diş ve el hijyeni eğitimleri verdiler. Bire bir, antrenmanlarını uygulamalı olarak sergilediler. Bundan sonraki süreçte gönüllülerimiz bunun gibi projelerde başka okullarda da eğitimler verecekler” dedi.

 

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

-
Başa dön tuşu