Haber

Murat Bardakçı’dan erişimi engellenen Ekşi Sözlük hakkında yorum

Türkiye 22 gündür yüzyılın felaketiyle boğuşuyor.

Başta Kahramanmaraş olmak üzere 11 ili etkileyen depremlerde binlerce insan hayatını kaybetti.

Büyük felaketin ardından Türkiye tek yürek oldu ve depremzedelerin yaralarını sarmak için harekete geçti.

Bu süreçte yurdun dört bir yanından gönüllüler afet bölgesine akın etti. Burada verilen emekte imgelerle dolu duygular ortaya çıktı.

Öte yandan bu seferberliğe gölge düşürmek isteyenler de oldu. Facianın ilk gününden itibaren sosyal medyada provokasyon amaçlı çok sayıda paylaşım yapıldı.

Yapılan çalışmaları aksatan, sahadaki ekiplerin ve depremzedelerin moralini bozan, dayanıklılıklarını zayıflatan, Türkiye’nin her bölgesinde yardım kuyruğuna giren her hayırseverin güvenini sarsan yalanlar peş peşe geldi.

Bu kapsamda ilgili birimler de harekete geçti.

Yalan ve asılsız haberlerin yayılmasında büyük rol oynayanlardan biri de Ekşi Sözlük oldu.

Ekşi Sözlük’e Erişim

Bilgi Teknolojileri ve Bağlantı Kurumu (BTK), Ekşi Sözlük’e erişimin engellendiğini duyurdu.

21 Şubat 2023 tarihinde alınan bu karardan sonra Ekşi Sözlük sitesine erişim sağlanamamaktadır.

Murat Bardakçı kararı destekledi: Artık çok geç

BTK’nın bu kararına destek veren tarihçi Murat Bardakçı, Habertürk’teki yazısında şunları yazdı: “Kapatma girişiminde çok geç kalındı”söz konusu.

“Bu sansür değil zorunluluktu”

Erişim sorununun sansür değil zaruret olduğunu belirten Bardakçı, şu ifadeleri kullandı:

Bir internet sitesi düşünün: Övünme, iftira, tahrik ortadan kalkacak ve bununla da kalmayacak, şahıslara yönelik küfür ve hakaretler artık rutin hale gelecek ve tüm bu terbiyesizlikler takma adların arkasına saklanarak yapılacak…

Sözlük yazarlarının çoğunu takdir ediyorum ama hayatta hiçbir şey yapamadıkları için klavyenin başına geçtiklerinde salyaları akan tacizci sanal aslanlara dönüşen bir güruh etrafa hakaretler yağdırarak tembelliklerini gidermeye çalışıyordu. “Düşünce özürlülüğü” argümanının arkasına sığınan Ekşi Sözlük yönetimi, editörü, avukatı vs., bu tür insanları hizaya getirmek yerine yıllardır yapılanlara göz yumuyor…

Üstelik bu haysiyet cellatlığından para bile kazanıyorlardı! Hakkınızda dökülen küfürler ve hakaretler reklam geliri olarak bayağıya çevrildi; yani yediğin küfür erkeklerin cebine para girmesine vesile oldu!

Bu tatsız, ekşi, buruk ve ahlaksız platform sadece provokatif saçmalıklarla ortalığı karıştırmak için değil; küfür, iftira, kişilik haklarının pervasızca çiğnenmesi gibi ahlaksızlıklara neden olduğu için kapatılmayı çoktan hak etmişti; kapatılması sansür değil zorunluluktu!

Gözden kaçırma Ekşi Sözlük’e Erişim Haberin Detayları
Ekşi Sözlük’ün kapanmasıyla yalan haber sayısı azaldı Haberin Detayları

Ekşi Sözlük’te yayınlanan övünme ve algı çalışmalarından bazıları şöyle:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu