Haber

Kültür ve Turizm haberciliği geliştiriliyor

ŞANLIURFA (İGFA) – Şanlıurfa Harran Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Amfi salonunda gerçekleştirilen proje kapsamında internet haber sitelerine kültür ve turizm haberciliği eğitimleri verilerek Kültür ve Turizm Haberciliğinin Yaygınlaştırılması Projesi, kültürel habercilik ve turizm paha tanıtımı mevzularında içeriği kaliteli haber yapılmasını amaçlıyor.

BAŞKANVEKİLİ BAYUK, “ŞANLIURFA TARİHİN, TURİZMİN, GASTRONOMİNİN BAŞKENTİDİR”

Programda Konuşan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanvekili Faruk Bayuk Şanlıurfa’nın her manada bir turizm kenti olduğuna dikkat çekti.

Başkanvekili Bayuk, “Şanlıurfa o denli bir kent ki tarihin, müziğin, gastronominin, tarımın, kültürün kentidir. Şanlıurfa yapılan arkeolojik kazılarla tarihin yine yazılmasına vesile olan, sahip olduğu tarihi ve Kültürel zenginlikleriyle adeta bir “Açık Hava Müzesi” olarak isimlendirilen, tarih boyunca birçok medeniyeti bağrında yaşatmış, zenginliğini farklı kültürlerden beslenerek kazanmış, Mozaik Bir Kenttir. Farklı turizm aktivitelerini bir ortada sunan Şanlıurfa Kış turizmi, Termal turizm, Botanik turizmi, Su sporları, Tabiat yürüyüşleri, Ornitoloji turizmi, Gastronomi, Eko turizm” üzere turizmin birçok potansiyellerine sahiptir. Tıpkı vakitte muazzam bir tarihimiz var HZ. Eyyüp Peygamberin Çilegâhı, Hz. İbrahim’in yeri, Hlil-ür Rahman Gölü, Kızılkoyun Nekropolü, Harran Harabeleri, Amzon Kraliçeleri Mozaiği, Göbekli Zirve, Karahantepe, Şanlıurfa’nın Dünyaya Sunduğu Eşsiz Kıymetlerdir. Bu nedenle güçlü içeriklerimiz ve kültürel varlığımızın basın yayın kanalları ile tanıtımı çok değerlidir. Bunun yaygınlaştırılması için elimizden geleni yaptık yapmaya da devam ediyoruz. İnanıyorum ki böylesi tertipler kültür ve turizmin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Bizler lokal idare olarak, inovasyon ve teknolojinin tüm imkânlarını kullanarak, kültür ve turizm haberciliğinin yaygınlaştırılmasına katkıda bulunmayı kendimize bir görev görüyoruz. Bu hedefle atılması gereken adımları atıyor, tıpkı vakitte kamu kurum ve kuruluşları, ulusal ve lokal medya temsilcileri ile koordineli bir biçimde çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu tertipte ele alınan konuların, bizlere yol gösterici meşaleler yakacağını ümit ediyorum” tabirlerine yer verdi.

ALANINDA TECRÜBELİ İSİMLER BİLGİ VE BİRİKİMLERİNİ AKTARDI

Gerçekleşen Panelde Harran Üniversitesi Radyo Televizyon ve Sinema Kısım Lideri DR. Çiğdem Erdal, Kültür Haberciliği alanında Prof. Dr. Elif Emre Kaya, Turizm Haberciliği alanında Dr. Eda Turancı, İnternet Haberciliğinde Aktif Toplumsal Medya Kullanımını Dr. Süleyman Basa ve Başşehir Üniversitesi Öğrt. Gör. Özge Eralp ferdî bilgilerin korunması mevzularında bilgi ve birikimlerini aktardı.

Panele katılan Şanlıurfa’da misyon yapan mahallî medya temsilcilerine iştirak dokümanı ve plaket takdim edildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu