Ekonomi

Kripto pazarında olumlu trend devam ediyor: Hangi altcoinler öne çıkıyor?

Investing.com – Kripto para piyasaları, haftanın açılışında Asya işlem saatlerinde hafif bir gerilemenin ardından Avrupa saatinde yeniden talep görmeye başladı.

Toplam piyasa değeri 1,32 trilyon dolar seviyesinde yer alırken son 24 saatteki ortalama işlem hacmi hafta sonundan sonra 38 milyar dolara yükseldi. Bitcoin Hafta sonunda alıcılarla hareketli dönemlerin ardından yeniden 35.000 dolar bandına geri adım attı. Haftanın açılış gününde altcoin piyasasının Bitcoin’den daha iyi performans göstermesi dikkat çekti.

en büyük altcoin Ethereum Geçtiğimiz hafta 1.800 doların altını test ettikten sonra Cuma gününden bu yana yükselişini sürdürdü ve son 4 günde %6 değer artışıyla 1.900 dolar bandına adım attı. Böylece Ethereum Temmuz ayından bu yana en yüksek fiyatına ulaştı.

Bugünün en iyi 20 kripto para birimi arasında XRP , %10’un üzerinde fiyat artışıyla 0,71 dolara yükseldi. Geçtiğimiz hafta yüzde 25’ten fazla değer kazanan kripto paranın 38,2 milyar dolarlık piyasa değerine ulaşması, onu dönemin prestiji haline getirdi. BNBve uzun bir sürenin ardından yeniden en büyük 4. kripto para birimi konumuna yükseldi.

En büyük kripto para birimleri arasında yer alan BNB, son 24 saatte yüzde 3 değer kazandı. ADA, BAĞLANTI, MATİKVe AVAX Diğer altcoinler öne çıktı. Son günlerin en popüler altcoini solanaBugün yüzde 3 düşüşle 40 dolara gerilerken ilk 20’de en çok düşüş yaşayan kripto para oldu. Piyasada olumlu hava devam ederken FTX30 milyon dolar değerindeki SOL varlıklarının iki büyük kripto borsasına devredilmesi Solana pazarında satış baskısı yarattı.

Bugün ilk 100’de çift haneli kazanç elde eden altcoinler, XRP ile birlikte; TWT, ENJVe KCS olmuş. En çok satılan altcoinler Bu nedir, EGLD, BSVve SOL oldu.

Kripto para kaygısını ve risk iştahını kontrol ettiğimizde endeksin 73 seviyesinde risk iştahı bölgesinde kaldığını görüyoruz.

hacibektas-ajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu