Ekonomi

Kripto para birimleri güne sert satışlarla başladı

Investing.com – bitcoinGünün ilk saatlerinde başta kripto para piyasaları olmak üzere kripto para piyasalarında sert düşüşler görüldü.

Bitcoin bir saatlik zaman diliminde %6 gibi hızlı bir düşüş kaydederken 23.460 dolardan 22.000 dolara kadar geriledi. EthereumGüne benzer bir düşüş ivmesiyle 1.650 dolardan başladıktan sonra toplu satışlarla 1.544 dolara geriledi.

Kripto para piyasalarında son dönemde yaşanan düşüşün nedeni, piyasa yorumcuları tarafından kripto bankası. gümüş kapı bağlı. ABD’deki kripto şirketlerine bankacılık hizmeti veren Silvergate, özellikle FTX’in iflasının ardından finansal bir krize girdi ve müşteri çekimlerini karşılamak için varlık satışlarının yanında büyük miktarlarda kredi kullanmak zorunda kaldı.

Hafta ortasında banka mali durumundaki sorunlar nedeniyle sonuçların açıklanmasının ertelenmesini talep etti. Bu durum banka hisselerini de olumsuz etkiledi ve Silvergate hisseleri %50’ye varan kayıpların ardından tüm zamanların en düşük seviyelerine geriledi. Kripto şirketlerine odaklanan bankayla ilgili son gelişmede, büyük müşterilerin ortasında yer alıyor. madeni para tabanıCircle, Paxos ve Bitstamp’ın bankayla çalışmayı bırakacaklarını açıklamasının ardından kriz tırmandı.

Bu olumsuz gelişme kripto para piyasalarında da olumsuz fiyatlandı ve Bitcoin hızla son 2 haftanın en düşük seviyesine geriledi. Sabah saatlerinde düşüş 22.000$ seviyesinde kalsa da olumsuz görünüm devam ediyor.

İlk 100 kripto para biriminin ortasındaki ortalama kayıplar sabah saatlerinde %5 civarındayken, daha düşük sermayeli kripto para birimlerinin ortasındaydı. DYDX, CFX, FXS, MİNAVe AGIX kayıplar çift haneli olarak kaydedildi. Hayatta kalan birkaç altcoin arasında SSV, YFI, CSPR, %5 bandındaki fiyat artışlarıyla piyasadan olumlu ayrıştı.

Gün başında yaşanan hızlı satış, kripto vadeli işlem süreçlerini de olumsuz etkiledi. Coinglass bilgilerine göre, son 24 saatte 243 milyon dolarlık vadeli işlem tasfiye edildi. En yüksek tasfiye 83 milyon dolarla Bitcoin pozisyonlarında gerçekleşti. Borsaya bakıldığında son 24 saatte kapanan vadeli işlemlerin 90 milyon doları Binance’te gerçekleşti. Akabinde OKX borsası 76 milyon dolarlık davanın tasfiyesi ile geldi. Tasfiye edilen yerlerin %90’ından fazlasının satın alma durumu vardı.

Author: Günay Caymaz

habermihalgazi.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu