Haber

İspanya’da mahkemeden emsal karar! Boşandığı eşine ev işleri için 25 yıl tazminat ödeyecek.

ispanya Endülüs özerk bölgesinin güneyinde yer alan Velez-Malaga’daki bir mahkeme, evliliğini sona erdirmek isteyen çiftin mal varlığının “mal ayrılığı rejimi”ne tabi olduğuna, yani her iki tarafın kazandığı her şeyin sadece kendisine ait olduğuna hükmetti. İspanyol bayan Ivana Moral’ın durumu bu. çiftin aleyhine gelişti ve çiftin yıllar boyunca biriktirdiği servet ve gayrimenkule erişimini engelledi. Kararın ardından hakim, Ivana’nın tüm ev işlerinden sorumlu olduğunu tespit ederek, boşanma kararına göre kocası servetine servet katarken, Ivana’nın zamanını “evde çalışarak, yani ev işleriyle ilgilenerek” geçirdiğini belirtti. ev ve aile.”

200 BİN EURO KARAR

İspanya mahkemesi, yapılan tatbikatlar sonucunda tüm servet ve gayrimenkullere sahip olduğu anlaşılan eski eşi Ivana Moral’e 200 bin Euro (Yaklaşık 4 milyon TL) tazminat ödenmesine karar verdi.

EVLİLİK SÜRESİNDE YAPILAN İŞİN TABAN BEDELİ

Mahkeme hakimi, açıklanan büyük miktardaki tazminatın kadının evlilik süresince yaptığı işin asgari maliyetine dayandırıldığını belirtti. Mahkeme, eski kocanın biri reşit olmayan, diğeri ise “18 yaşından büyük” kızları için aylık nafaka ödemesi gerektiğine de hükmetti.

“Eşim Ev Dışında Çalışmamı İstemiyordu”

Radio Cadena Ser’e konuşan Ivana, “Kocam evin dışında çalışmamı istemedi” dedi. bunu yapamam.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu