Haber

Genç Kadınlara ‘Mentorluk’ başlıyor

İSTANBUL (İGFA) – Sabancı Vakfı’nın desteklediği, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Sabancı Vakfı’nın Dışişleri Bakanlığı iş birliğiyle yürüttüğü “Geleceğini Yaratan Genç Kadınlar” projesinde NEET genç kadınlarını uzman mentörlerle buluşturacak mentorluk. Aile ve Sosyal Hizmetler ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı. Programa başvurular başlamıştır.

Genç kadınların eğitime ve istihdama katılımını desteklemek amacıyla hayata geçirilen mentorluk programına hem farklı segmentlerde çalışan ve mentorluk desteği vermek isteyen kadınlar hem de 18-29 yaş arası NEET genç kadınlar başvurabiliyor.

Programa başvurular 15 Mayıs’a kadar www.geleceknikurangenckadinlar.org/mentorluk web sitesi üzerinden yapılabilecek. Başvuruların tamamlanmasının ardından yapılacak eşleşmenin ardından mentorluk görüşmeleri 12 hafta boyunca online olarak devam edecek.

GELECEĞİ YARATAN GENÇ KADIN PROJESİ HAKKINDA

18-29 yaş arasındaki genç kadınların ne eğitime ne istihdama (NEET) ekonomik ve sosyal hayata katılımını artırmak amacıyla “Geleceğini Yaratan Genç Kadınlar” projesi Şubat 2022’de başlatıldı. Proje, NEET genç kadınların yüzde 50,5’inin farkındalığını artırmak, güçlenmelerini sağlamak ve becerilerini ve istihdam fırsatlarını eşleştirmek için çalışmalarını sürdürüyor.

Genç Kadınlar Geleceğini İnşa Ediyor projesinin en değerli araçlarından biri olan “Fırsatlar Haritası”, 18-29 yaş aralığındaki NEET genç kadınlarının Türkiye haritasındaki en yakın iş, staj, eğitim ve girişimcilik fırsatlarına ulaşmasını sağlıyor. Şu ana kadar 2.000’e yakın fırsatın yer aldığı Fırsatlar Haritası’nda kamu, özel şubeler, yerel yönetimler ve sivil toplum kuruluşlarının fırsatları yer alıyor. Ne eğitimde ne istihdamda olan 3,5 milyon genç kadına imkanlarıyla ulaşmak isteyen kurumlar, dijital portalda yer alan “Fırsat Girişi” özelliği ile de kendi imkanlarını harita üzerinde girme fırsatı buluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu