Haber

Çorlu’da Fabrika Alanında Yangın

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde fabrikaların bulunduğu bölgedeki anızlık ve ağaçlık alanda yangın çıktı. Yangına itfaiye araçları, kovalar, traktörler ve polis TOMA’ları ile müdahale edildi.

Çerkezköy yolu Silahtarağa Mahallesi Çorlu Mühendislik Fakültesi mevkiindeki ağaçlık alan ve anız tarlasında henüz bilinmeyen nedenle yangın çıktı. Rüzgarın da etkisiyle büyüyen yangın geniş bir alana yayıldı. Yangın Çatak bölgesine ulaşarak fabrikaları sardı.

Çorlu ve Çerkezköy ilçelerinden bölgeye çok sayıda itfaiye sevk edildi. Traktör ve kovaların yanı sıra Çorlu Çevik Kuvvet Grubu bünyesindeki TOMA aracı da yangına müdahale etti.

Su tankeri alev aldı

Ekipler, fabrika ve üretim tesislerini tehdit eden yangını kontrol altına almakta güçlük çekerken, yangına müdahale eden Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait su tankeri de alevlerin ortasında kaldı. Tanker araca sıçrayan yangın, çevredeki grupların müdahalesi ile büyümeden söndürüldü. Su tankerinde maddi hasar meydana geldi.

Yangında bir iş yeri de zarar gördü. Yangının ardından 600 dönüm kuru ot, anız, ağaçlık, sazlık ve çatlaklar küle döndü. Soğutma çalışması da yapan gruplar, 4 saatlik müdahalenin ardından yangını tamamen söndürdü.

Ekipler, yangının çıkış sebebini araştırıyor. – TEKİRDAĞ

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu