Yaşam

Canan Güllü kimdir, kaç yaşındadır? Canan Güllü’yü Merak Edenler

Vatandaşlar Canan Güllü’nün kim olduğunu merak ediyor. Canan Güllü kimdir, kaç yaşındadır? sorularına yanıt arıyor. İşte Canan Güllü’nün hayatından sorular ve yanıtları…

Canan Güllü kimdir?

1962 doğumlu Canan Güllü, Türk kadın hakları savunucusu, aktivist, organizatör ve Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu başkanıdır. KASAID’in yönetim kurulu başkanlığına seçildi. Ocak 2005’te 186 şubesi ve 52 bin 500 üyesi bulunan kadın STK’larının çatı kuruluşu olan Türkiye Kadın Dernekleri Federasyonu’nun başkanlığına atandı.

Canan Güllü Kariyer

Canan Güllü, kadınların yönetime, istihdama ve eğitime katılımını artırmaya yönelik faaliyetler gerçekleştirdi. Kanun yapım süreçlerinde uzun yıllar toplumsal cinsiyet eşitsizliği ve kadına yönelik şiddet konularında çalıştı. 2014 yılında TKDF tarafından devralınan ve Türkiye’de kadına yönelik şiddeti önlemek ve müdahale etmek için çalışan ilk ve tek hat olan Aile İçi Şiddet Acil Yardım Hattı’nın başarılı ve istikrarlı çalışmasına katkı sağlamıştır. 81 il ve 600 ilçede ensest konusunda saha çalışması yaptı ve Türkiye’de konuşulması tabu olan Ensest Atlası’nı hazırladı.

Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanlığı tarafından farklı ülkelerden 20 kadınla birlikte Cesur Kadınlar Ödülü’ne layık görüldü.

Canan Güllü Ödülleri

  • 2016 – Sağlık ve Sosyal Yardım Vakfı (SSYV) Üstün Yönetici Ödülü

  • 2018 – Atatürk Üstün Kadın Hizmet Ödülü

  • 2020 – Kanada’nın Türkiye Büyükelçiliği İnsan Hakları Ödülü

  • 2020 – Uluslararası Knidos Kültür ve Sanat Akademisi (UKKSA) Yaşam Boyu Onur Ödülü

  • 2020 – Türk Üniversiteli Bayanlar ‘Başrol Kadın Ödülü’

  • 2021 – ABD Dışişleri Bakanlığı Uluslararası Bahadır Bayanlar Ödülü

  • ÇESAV Altın Madalyası

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu