Haber

Büyükçekmece’de Stajyer Çocuk İş Kazasında Hayatını Kaybetti

14 yaşındaki Arda Tonbul, BÜYÜKÇEKMECE’de staj yaptığı iş yerinde kafasının sac bükme makinesine sıkışması sonucu 7 gün süren yaşam mücadelesini kaybetti. Tonbul’un naaşı, defnedilmek üzere memleketi Giresun’a gönderildi. Olaya karışan işyeri sahibi H.Ö. İş Güvenliği Uzmanı Ö.K. ve İş Güvenliği Uzmanı Ö.K. tutuklandık.

Olay, 9 Ocak Salı günü Karaağaç Mahallesi İstanbul Caddesi’ndeki iş yerinde meydana geldi. 14 yaşındaki Arda Tonbul, staj yaptığı metal, demir çelik iş yerinde sac büküm makinesinde çalışırken kafasını sac büküm makinesine kaptırdı. Hastaneye kaldırılan Tonbul, hastanede yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti. Olaya karışan işyeri sahibi H.Ö. ve İş Güvenliği Uzmanı Ö.K. Çıkarılan mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

MEmur ​​olsaydı ilk darbede çocuğum kurtulabilirdi.

Baba Raşit Tombul: Çocukların o makineyi kullanmasının kesinlikle yasak olduğunu biliyorum. Ancak bunu ustasıyla birlikte yapar. O sırada efendisinin yapması gereken bir iş vardı ve gitti. Çocuk meraklıdır, öğrenme isteği vardır, kafasını makinenin ortasına koyar, bir nesne mi, bir modül mü var bilmiyoruz tabii. O sırada haberi olmadan ayağıyla pedala dokundu ve kafası sıkıştı. Çocuk olay yerinde 16 dakika boyunca makinenin içinde kaldı. Kimse yoktu. Eğer orada bir misyoner olsaydı belki ilk darbede çocuğum kurtulabilirdi. 16 dakika çok uzun bir süre. Kazada büyük ihmallerin olduğunu görüyoruz. Bu ihmalin giderilmediğini ve gizlendiğini görüyoruz” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu