Ekonomi

Avantor hisseleri kazanç artışıyla yükselişe geçti

RADNOR, Pa. – Yaşam bilimleri ve ileri teknoloji sektörlerine görev açısından kritik ürün ve hizmetler sunan küresel bir tedarikçi olan Avantor, Inc. (NYSE: AVTR), analist beklentilerini mütevazı bir şekilde aşan ilk çeyrek kazançlarını açıkladıktan sonra hisselerinde %0,64 oranında hafif bir artış bildirdi.

Şirket, 0,20 dolarlık konsensüsün biraz üzerinde 0,22 dolarlık düzeltilmiş hisse başına kazanç (EPS) açıkladı. Bu arada, gelir analist tahminlerini karşılayarak çeyrek için 1,68 milyar dolar olarak gerçekleşti.

Geçen yılın aynı dönemine kıyasla Avantor’un net satışlarında %5,6’lık bir düşüş yaşanırken, organik satışlar %6,3 oranında azaldı. Satışlardaki düşüşe rağmen şirket yönetimi olumlu görüşlerini koruyor.

Başkan ve İcra Kurulu Başkanı Michael Stubblefield, “İlk çeyrek organik gelir büyümesi beklentilerimizle uyumlu olduğu ve disiplinli uygulama marjlar ve karlılıkta daha iyi performans sağladığı için yıl iyi bir başlangıç yaptı” dedi. Stubblefield ayrıca şirketin yeni bir işletme modelini ve verimliliği artırmayı ve müşteri ihtiyaçlarına daha iyi uyum sağlamayı amaçlayan çok yıllı bir maliyet dönüşüm girişimini uygulama konusunda kaydettiği ilerlemenin de altını çizdi.

Şirketin net geliri bir önceki yılın ilk çeyreğindeki 121,5 milyon dolardan önemli bir düşüşle 60,4 milyon dolara geriledi. Düzeltilmiş net gelir de bir önceki yılın karşılaştırılabilir dönemindeki 195,4 milyon dolardan 150,6 milyon dolara düştü. Bu düşüşlere rağmen, Avantor’un düzeltilmiş FAVÖK’ü %16,8’lik bir marjla 283 milyon dolar olarak gerçekleşirken, düzeltilmiş faaliyet geliri marjı %15,4 olarak raporlandı.

Laboratuvar Çözümleri segmenti net satışlarda %3,8’lik bir düşüş bildirirken, Biyobilim Üretim segmenti %9,5’lik daha belirgin bir düşüş yaşadı. Her iki segmentte de düzeltilmiş faaliyet geliri ve marjlarında bir önceki yılın ilk çeyreğine kıyasla düşüşler görüldü.

Bu makale yapay zekanın desteğiyle oluşturulmuş, çevrilmiş ve bir editör tarafından incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şart ve Koşullar bölümümüze bakın.

3. parti reklam. Investing.com’un sunduğu veya önerdiği bir teklif değildir. Feragat detaylarına buradan bakın veya reklamları kaldırın

karakoyunluajans.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu