Haber

ABD’de antibiyotiğe dirençli bakteri salgınıyla bağlantılı göz damlaları hakkında uyarı

ABD’de, reçetesiz satılan göz damlalarının, antibiyotiğe dirençli bakteriyel enfeksiyon salgınıyla bağlantılı oldukları için kullanılmamaları tavsiye edilmiştir.

ABD Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezleri’nden (CDC) yapılan açıklamada, ülkede 1 kişinin ölümüne neden olan ve şu ana kadar 12 eyalette 55 kişide görülen enfeksiyon salgını hakkında uyarıda bulunuldu.

Açıklamada, sağlık araştırmacılarının söz konusu enfeksiyon ile reçetesiz satılan göz damlaları arasında bağlantı bulduğuna dikkat çekilerek, kişilere göz sulandıran yapay damla kullanmamaları tavsiye edildi.

Enfeksiyonlara “Pseudomonas aeruginosa” adı verilen ve endişe verici bir şekilde standart antibiyotik tedavisine dirençli bir bakterinin neden olduğu kaydedildi.

Özellikle EzriCare Yapay Damla markasına ait şişelerde bakteri tespit edilmesinin ardından söz konusu firma, salgın ile çalışmaları arasında bağlantı olduğuna dair yanlarında herhangi bir bilgilerinin olmadığını ancak satışları durdurduklarını belirtti. bir önlem ve CDC yetkilileri ile yakın çalışacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu