Ekonomi

AbbVie, ImmunoGen’i satın alarak onkoloji portföyünü genişletiyor

NORTH CHICAGO, Illinois – İlaç devi AbbVie (NYSE: ABBV), biyoteknoloji şirketi ImmunoGen’i (NASDAQ: IMGN) satın almayı tamamladı ve onkoloji hattını yenilikçi antikor-ilaç konjugatı (ADC) ELAHERE® (mirvetuximab soravtansine-gynx) ile genişletti bugün açıklandı. Bu stratejik hamle, AbbVie’nin yumurtalık kanseri tedavisindeki varlığını güçlendirmekte ve portföyünü katı tümörler ve hematolojik maligniteler için umut verici tedavilerle daha da tamamlamaktadır.

Yumurtalık kanseri için FDA onaylı tek ADC olan ELAHERE®, folat reseptör-alfa (FRa)-pozitif platine dirençli yumurtalık kanserini (PROC) hedefleyerek daha önce bir ila üç sistemik tedavi almış hastalar için yeni bir tedavi seçeneği sunar. FDA incelemesi kapsamında yapılan doğrulayıcı bir çalışma, ELAHERE® PROC’un hayatta kalma açısından fayda sağlama potansiyelini ortaya koymuştur ve bu da uygulamada gelecekte olası genişlemelere işaret etmektedir.

Bu satın alma ayrıca ImmunoGen’in, yumurtalık kanseri için yeni nesil bir FRα ADC olan IMGN-151 ve nadir görülen bir kan kanserini hedef alan ve FDA’dan çığır açan bir tedavi unvanı alan bir anti-CD123 ADC olan pivekimab sunirine dahil olmak üzere ADC portföyünü de içeriyor. AbbVie’ye boru limiti aldı.

AbbVie, ImmunoGen’in satın alınmasından kaynaklanan hisse başına 0,42 dolarlık seyreltme etkisini hesaba katarak 2024 yılının tamamı için düzeltilmiş seyreltilmiş EPS beklentisini 11,05 ila 11,25 dolar arasında yeniden doğruladı. Ayrıca, AbbVie’nin 2024 yılı için ilk çeyreğe yönelik düzeltilmiş seyreltilmiş hisse başına kazanç beklentisi, satın alma nedeniyle hisse başına 0,04 $’lık seyreltme etkisini yansıtacak şekilde 2,26-2,30 $ olarak revize edildi.

Anlaşmanın mali şartları arasında AbbVie’nin ImmunoGen’in tüm tedavüldeki adi hisselerini hisse başına 31,26 $ karşılığında satın alması ve ImmunoGen hisselerinin bugün piyasa açılmadan önce NASDAQ’ta işlem görmesinin durdurulması yer alıyor. AbbVie, satın alımın 2027’den itibaren seyreltilmiş EPS’ye katkı sağlamasını bekliyor.

Bu haber bir basın bültenine dayanmaktadır.

InvestingPro İçgörüleri

AbbVie (NYSE: ABBV) yakın zamanda ImmunoGen’i satın alarak onkoloji işini güçlendirirken, ilaç devinin mali sağlığı hem fırsatları hem de zorlukları yansıtıyor. YatırımPro İpuçları ‘a göre, AbbVie’nin 11 yıl üst üste temettülerini artırma geçmişi var ve bu da hissedar getirilerine yönelik güçlü bir taahhüdün sinyalini veriyor. Ek olarak, şirketin bu yıl net gelir artışı kaydetmesi bekleniyor; bu da son genişleme harcamaları göz önüne alındığında yatırımcılar için güven verici olabilir.

Veri tarafında AbbVie’nin 307,34 milyar dolarlık değerli bir piyasa değeri var ve bu da biyofarmasötik endüstrisindeki değerli varlığının altını çiziyor. Şirketin Fiyat/Kazanç (F/K) Oranı, 2023’ün ilk çeyreği itibarıyla son on iki ay için 22,99’dur ve bu, segmentteki benzerleriyle karşılaştırıldığında yüksek görünebilir. Hisse senedinin aynı dönemdeki Fiyat/Defter değeri ise 25,41 olup, yatırımcıların varlıkları ve gelecekteki büyüme beklentileri için ödemeye hazır oldukları prim değerlemesini göstermektedir. Ayrıca AbbVie, verimli operasyonları ve maliyet yönetimini öne çıkaran %69,21’lik güçlü bir Brüt Kar Marjı sergiledi.

YatırımPro platform, hisse senedinin oynaklığı, sektördeki durumu ve nakit akışı yetenekleri hakkında bilgiler de dahil olmak üzere kapsamlı bir ek ipucu listesi sunuyor. AbbVie’nin finansal ölçümlerini ve yatırım potansiyelini daha derinlemesine incelemek isteyenler için YatırımPro kapsamlı bir analiz ve iddia araçları seti sunar. Bu ücretli kaynaklara erişmek için okuyucular PRONEWS24Kupon kodunu kullanarak yıllık veya iki yıllık Pro ve Pro+ aboneliklerinde ek %10 indirimden yararlanabilirler.

Bu makale yapay zeka yardımıyla oluşturulmuş, bir editör tarafından çevrilmiş ve incelenmiştir. Daha fazla bilgi için Şartlar ve Koşullarımıza bakın.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu