Haber

Tuğamiral Zeki Aktürk: “Türk Silahlı Kuvvetlerinin Terörle Mücadelesini karalamaya yönelik çabalara rağmen Kahraman Ordumuz, Tek Bir Terörist Kalıncaya Kadar Mücadelesine Devam Edecektir…

MELİS YILDIRIM

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, “Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, uluslararası hukuktan kaynaklanan hukuki savunma haklarımız kapsamında, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin gözü önünde gerçekleştirilen tüm operasyon ve operasyonlarda yalnızca teröristleri hedef almıştır. Komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi konusunda azami özeni göstermekte, kara propaganda ve dezenformasyon çabalarına rağmen hiçbir ordunun göstermediği bir hassasiyet sergilemektedir. Terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarısını gölgelemek isteyen çevreler tarafından son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde yürütülen kahraman ordumuz, bugüne kadar olduğu gibi kalmıştır.” Şehitlerinin kanını geride bırakmayacak ve tek bir terörist kalmayana kadar aynı kararlılık ve kararlılıkla terörle mücadeleye devam edecektir” dedi.

Milli Savunma Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, bugün bakanlığın faaliyetlerine ilişkin bilgilendirme toplantısı düzenledi. Aktürk şunları söyledi:

“SAKARYA MUHAREBESİ’NİN 102’NCİ VE İZMİR’İN DÜŞMAN İŞGALİNDEN KURTULUŞUNUN 101’İNCİ YIL DÖNÜMÜNÜ KUTLUYORUZ”

“Harp tarihimizin en uzun meydan muharebesi olan ve savunmadan taarruza geçişimizin simgesi haline gelen Sakarya Meydan Muharebesi’nin 102’nci, İzmir’in düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yıl dönümünü bir kez daha anıyoruz. 19 Eylül Gaziler Günü’nü Mustafa Kemal Atatürk’e saygıyla anıyoruz.” Gazi unvanı ve Mareşal rütbesinin 102’nci yıl dönümünü şimdiden kutluyoruz; Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere milli mücadele kahramanlarımızı, aziz şehitlerimizi ve aramızdan ayrılan kahraman gazilerimizi, hayatta olan gazilerimizi rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. Kendilerine ve fedakar ailelerine sağlık ve esenlikler diliyoruz.

133 yıl önce Türk-Japon dostluğu için yola çıkan ve dönüşte fırtınaya yakalanarak batan Ertuğrul Fırkateyni’ndeki şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyoruz.

Dahası; İtalya’da düzenlenen Avrupa Down Sendromlular Şampiyonası’nda Avrupa Şampiyonu olan Down Sendromlu Türkiye Futsal Milli Takımımızı tebrik ediyor, milli bayrağımızı gururla dalgalandıran kahraman çocuklarımıza her zaman başarılar diliyoruz.

“SON HAFTA 44 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ”

Kuzey Irak ve Suriye dahil; Terörle Mücadele Operasyonu bölgesinde 1 Ocak’tan bu yana 44’ü son hafta olmak üzere 1.229 terörist etkisiz hale getirildi. Böylece 24 Temmuz 2015’ten bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 38 bin 572’ye ulaştı. Kahraman Mehmetçik’in büyük fedakarlık ve olağanüstü gayretle yürüttüğü bu başarılı mücadele sonucunda terör örgütüne ağır bir darbe indirildi ve örgütün hareketliliği sağlandı. sonuna getirildi.

“TÜRK SİLAHLI KUVVETLERİMİZ SADECE TERÖRİSTLERİ HEDEF ALMAKTA VE SİVİLLERE, TARİHİ, DİNİ VE KÜLTÜREL VARLIKLARA VE ÇEVREYE ZARAR VERMEMEYE SON DERECE DİKKAT ETMEKTEDİR”

Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, komşularımızın ve tüm dünyanın gözü önünde gerçekleştirilen tüm operasyon ve operasyonlarda, uluslararası hukuktan kaynaklanan yasal savunma haklarımız kapsamında yalnızca teröristleri hedef almaktadır. Sivillerin, tarihi, dini ve kültürel varlıkların ve çevrenin zarar görmemesi için azami özeni gösterir ve diğer ordulardan farklı bir hassasiyet gösterir. Son derece onurlu ve şeffaf bir şekilde, terörle mücadeleyi lekelemek, Türk Silahlı Kuvvetlerimizin başarısını gölgelemek isteyenlerin yürüttüğü kara propaganda ve dezenformasyon çalışmalarına rağmen kahraman ordumuz; Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da şehitlerinin kanını bırakmayacak ve tek bir terörist kalmayana kadar terörle mücadelesini aynı kararlılık ve kararlılıkla sürdürecektir.

“SON HAFTADA YASA DIŞI GEÇMEYE ÇALIŞAN 467 KİŞİ YAKALANDI”

Öte yandan Bakanlığımız, yeni bilgi, belge ve veriler ışığında FETÖ ile mücadelesini kararlılıkla sürdürüyor ve sürdürecek. Cumhuriyet tarihimizin en ağır tedbirleriyle korunan ve kurulan çok katmanlı güvenlik sistemiyle korunan sınırlarımızda; Geçtiğimiz hafta yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 467 kişi yakalandı. Bu kişilerin 36’sı terör örgütü üyesi, 24’ü ise FETÖ üyesi. 2 bin 828 kişinin sınırı geçmesi engellendi. Böylece yıl içinde sınırlarımızı yasa dışı geçmeye çalışırken yakalananların sayısı 6 bin 890’a yükselirken, 340’ı FETÖ’cü olmak üzere toplam 487 terör örgütü mensubu kolluk kuvvetlerine teslim edildi. Sınırı geçmeden engellenen kişi sayısı ise 153 bin 412 oldu. Ayrıca yılbaşından bu yana düzenlenen operasyonlarda toplam 4 bin 869 kilogram uyuşturucu ele geçirildi.

Suriye’de istikrarın bir an önce sağlanması, Suriyelilerin güvenli ortama döndürülmesi ve normalleşmenin sağlanması yönünde çabalar sürüyor. Öte yandan operasyon alanlarında güvenlik ve istikrarın sağlanması çerçevesinde gerekli her türlü tedbir alınmakta ve terör saldırılarına aynen karşılık verilmektedir. Nitekim bu yılın başından bu yana operasyon alanlarımızda terör örgütü tarafından 298 taciz ve saldırı gerçekleştirilmiş, verilen müdahale sonucunda 39’u son hafta içinde olmak üzere 903 terörist etkisiz hale getirilmiştir.

Halihazırda Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, Azerbaycan ordusunun modernizasyon ve eğitim faaliyetleri ile Ermeni işgalinden kurtarılan bölgelerde mayın/el yapımı patlayıcı arama ve imha faaliyetlerine destek vermeye devam ediyor. Kafkasya bölgesinin geleceğe güvenle, barış içinde yürüyeceğine inanıyor, Ermenistan’ın uzatılan barış elini tutacağını umuyor, Azerbaycan ile Ermenistan arasında kalıcı barışın tesis edilmesi yönündeki samimi çabaları desteklediğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Bu vesileyle, 15 Eylül’de Bakü’nün düşman işgalinden kurtuluşunun 105’inci yıl dönümünü şimdiden kutluyor, Nuri (Kıllıgil) Paşa’yı ve onun komutası altındaki Kafkas İslam Ordusunun kahraman şehitlerini ve gazilerini rahmet, minnet ve saygıyla anıyoruz. .

NATO uçuş görevleri, 6-8 Eylül tarihleri ​​arasında Güvence Tedbirleri, 12 Eylül’de NEXUS ACE eğitimi ve 13 Eylül’de Tespit, Konumlandırma ve Takip kapsamında gerçekleştirildi. Tekrar; Türkiye-Azerbaycan İkili SAT, 8-15 Eylül tarihleri ​​arasında SAS Tatbikatı, 11-15 Eylül tarihleri ​​arasında; Şehit Yüzbaşı Cengiz TOPEL Akdeniz Fırtınası Tatbikatı, Sea Breeze-3 Tatbikatı, Ramstein Muhafız Eğitimi, 11-27 Eylül tarihleri ​​arasında Türkiye-Macaristan Kombine Özel Kuvvetler Tatbikatı ve 11-22 Eylül tarihleri ​​arasında Yıldırım Seferberlik Tatbikatı.

Dahası; Dynamic Messenger/Repmus – 2023 Tatbikatı 18-29 Eylül, 18-30 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilecek; Sonsuz Kardeşlik – II (Birleşik Özel Kuvvetler Tatbikatı-Pakistan) ve Kafkas Kartalı (Birleşik Özel Kuvvetler Tatbikatı-Azerbaycan) Tatbikatlarının yapılması planlanırken, Kararlılık-2023 Tatbikatının da 18-22 Eylül tarihleri ​​arasında gerçekleştirilmesi planlanıyor.

Öte yandan İtalyan Donanması’na ait ITS SAN MARCO gemisi 6-9 Eylül tarihleri ​​arasında Alsancak/İzmir’e liman ziyareti gerçekleştirdi.

Dahası; Bakanlığımız ve Fransa Savunma Bakanlığı heyetleri bugün (14 Eylül) Paris’te Stratejik Diyalog Toplantısı gerçekleştirdi; NATO ile ikili ilişkiler ve bölgesel savunma ve güvenlik konularında görüş alışverişinde bulunacaklar.

“TCG BATIRAY DENİZALTIMIZ YARIN YERLEŞTİRİLECEK”

Denizaltılarımızın yanaşma ihtiyacına yönelik özel olarak tasarlanan ve ana gemi tarafından inşa edilen, dünyada kendi büyüklüğünde tek olan denizaltı iskelesine yarın (15 Eylül) TCG BATIRAY denizaltımız yanaşacak. Bakanlığımıza bağlı ASFAT’ın yüklenicisi. Denizlerdeki hakimiyetimiz açısından değerli olan bu faaliyet Gölcük Tersanesi Komutanlığı’nda gerçekleşecek.

“LİBYA HALKINA VE FAS KARDEŞ HALKINA İLETİLDİ” N DİLEKLERİMİZİ GÖNDERİYORUZ”

Kasırga felaketi nedeniyle uluslararası yardım çağrısında bulunan dost ve kardeş Libya’ya ilk yardım elini uzatan ülke olan AFAD’ın arama kurtarma ekipleri ve yardım malzemeleri, Hava Kuvvetlerimize ait uçaklarla taşındı. “Deprem felaketini yaşayan kardeş Libya halkına ve dost ve kardeş Fas halkına başsağlığı, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz.”

“BM BARIŞ GÜCÜ, UYGULANMAZLIK İLKESİNE ZARAR VERECEK BAZI TUTUM VE DAVRANIŞLAR GÖSTERİYOR”

Bakanlık yetkilileri, Kıbrıs’ta Birleşmiş Milletler (BM) askerinin Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı’na bağlı bir askeri dövdüğü olaya ilişkin soru üzerine şu değerlendirmeyi yaptı:

“BM Barış Gücü, son dönemde Ada’da dikkatle sürdürülmesi gereken tarafsızlık ilkesine zarar verecek bazı eylem ve davranışlarda bulunmaktadır. 11 Eylül’deki temizlik faaliyeti sırasında Ada’ya gelen BM Barış Gücü çalışanı, Güvenlik Komutanlığı çalışanının bulunduğu bölgede, bölgeyi temizleyeceği gerekçesiyle bölgeye girmeye çalışan ve çıkan tartışma sırasında Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı çalışanı bir BM Barış Gücü çalışanı tarafından yumruklanıp dövüldü. Olayın ardından Barış Gücü Komutan Yardımcısı özür dileyerek işçi hakkında detaylı inceleme yaparak gereğini yapacağını belirtirken, KKTC Dışişleri Bakanlığı olaya çok sert tepki gösterdi. “Projeye ilişkin hassas bir dönemde Burhan Tan Caddesi’nde gösterilen orantısız tepkinin nedeninin, Rum tarafına sempati duyma ve Türk tarafını zora sokma çabası olabileceği değerlendiriliyor.”

Yetkililer, Türkiye ile Yunanistan arasında Güven Artırıcı Tedbirler Toplantısı ile ilgili olarak, “Yoğun uyumlaştırma çalışmaları ve takvimlendirme süreci devam ediyor. Yakın zamanda bir sonuca ulaşmayı bekliyoruz.”

“BÖLGESEL BARIŞ VE İSTİKRARIN YOLU KAPSAMLI BARIŞ ANTLAŞMASININ İMZALANMASINDAN GEÇER”

Kaynaklar, Ermenistan ile Azerbaycan arasında yaşanan son gelişmelere bakıldığında, Ermenistan’ın bölgede ateşkesi ihlal ettiği, hendekler kazdığı ve yeni mevziler açtığının gözlemlendiğini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın gerilimi azaltmak amacıyla Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev ve Ermenistan Başbakanı Nikol Paşinyan ile görüştüğünü hatırlatarak, şöyle konuştu: “Ermenistan’ın provokasyon ve provokasyonları bir kenara bırakıp barış müzakerelerine ve iş birliğine odaklanması gerekiyor. Bölgesel barış ve istikrarın yolu bundan geçer. Kapsamlı bir barış anlaşmasının imzalanması.” Bu nedenle Zengezur koridorunun açılması büyük önem taşıyor.”

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler