Yaşam

Kırsalda Geçen, Görüntüleriyle Sizi Büyüleyecek ve Kendinizi Terk Edilmiş Hissetmenizi Sağlayacak Filmler

Sıcak bir yaz gününde gözlerinizi kapatıp hafif bir esintinin yüzünüzü okşadığını hisseder gibi, size hayatın kolay ama değerli gerçeklerini hatırlatan filmleri keşfetmeye hazır mısınız? Kırsal kesimde yer alan bu sinemalar, kendilerine has hikayeleri ve büyüleyici atmosferleriyle sizi hayatın karmaşasından uzaklaştırıp doğanın kucağına atacak. Hayatın sadeliği, çiftlikler, kırlar, hayvanlar ve tabii ki kır hayatının hüzünleri ve sevinçleri…

İşte sizi etrafınızdaki beton yığınlarından bir an olsun uzaklaştıracak, doğanın dinginliğiyle baş başa bırakacak en etkileyici kır sinemaları… ?

Kaynak: Sinemalarla ilgili bilgiler IMDb ve TMDB sitelerinden alınmıştır.

25. Yumurta, 2007

imdb: 6.5

Özet : Şair Yusuf, annesinin ölüm haberini alır ve yıllardır gitmediği kasabadaki çocukluk evine döner. Ayla adında genç bir kız onu harap bir evde beklemektedir. Yusuf, beş yıldır annesiyle yaşayan bu uzak akrabadan habersizdir. Ayla’nın Yusuf’tan bir isteği vardır. Zehra’nın ölmeden önce oğlu Yusuf’a verdiği sözü yerine getirmesi gerekir.

oyuncular: Nejat İşler, Saadet Aksoy, Ufuk Bayraktar

Müdür: Semih Kaplanoğlu

24. Kuzu, 2014

imdb: 6.6

Özet : Köyün en fakir ailesinin karısı Medine, oğlu Mert’in sünneti için köyde küçük bir ziyafet vermek ister. Ziyafet için tandırda pişirecek bir kuzuya ihtiyacı var. Mert’in ablası Vicdan, ağabeyini düğün için kesecek kuzu bulamazlarsa keseceklerine ikna eder. Kesilmekten korkan Mert, düğün için kuzu aramaya başlar.

oyuncular: Erdal Yıldız, Taner Birsel, Sıla Lara Cantürk

Müdür: Kutluğ Ataman

23.Mississippi Masala, 1991

imdb: 6.7

Özet: Hintli bir ailenin Uganda’daki evlerinden kaçmak zorunda kalmasından yıllar sonra, yirmili yaşlarındaki Mina, kendini Mississippi’de bir motelin işletmesine yardım ederken bulur.

oyuncular: Denzel Washington, Sarita Choudhury, Roshan Seth

Müdür: Mira Nair

22. Bitmemiş Bir Hayat, 2005

imdb: 7.0

Özet : Alkol sorunları nedeniyle sahip olduğu her şeyi maddi ve manevi olarak kaybeden bir çiftlik sahibi, oğlunu yıllar önce kaybetmiş ve büyük acılar çekmiştir. Bu şoku üzerinden atamayan talihsiz baba, oğlunun ölümünden gelinini sorumlu tutmuş ve bu nedenle kendisi ve torunuyla yıllarca görüşmeyi reddetmiştir.

oyuncular: Jennifer Lopez, Robert Redford, Morgan Freeman

Müdür: Lasse Hallström

21. Çılgın Kalabalıktan Uzakta, 2015

imdb: 7.1

Özet : Bathsheba Everdene kendi kendine yeten sevimli bir genç hanım. 3 farklı karakterle birebir ilişki içindedir: çoban Gabriel, güzel ve acımasız asker Frank ve olgun bekar William.

oyuncular: Carey Mulligan, Matthias Schoenaerts, Michael Sheen

Müdür: Thomas Vinterberg

20. Armut Ağacı, 2018

imdb: 7.1

Özet : 7 yaşındaki Yusuf ilkokula başlamış, okuma yazma öğreniyor. Babası Yakup, ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, uzun ağaçlar üzerine kurulu el yapımı kovanlarda üretilen kara kovan balı ile uğraşmaktadır. Babasıyla sık sık gittiği orman, Yusuf için gizemli bir yerdir. Yusuf bir rüya görür ve rüyasını babasına anlatır. Bu rüya sonsuza kadar ikisi arasında kalacak bir sırdır.

oyuncular: Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen

Müdür: Semih Kaplanoğlu

19. Tatlım, 2010

imdb: 7.1

Özet : 7 yaşındaki Yusuf ilkokula başlamış, okuma yazma öğreniyor. Babası Yakup, ürkütücü bir ormanın derinliklerinde, uzun ağaçlar üzerine kurulu el yapımı kovanlarda üretilen kara kovan balı ile uğraşmaktadır. Babasıyla sık sık gittiği orman, Yusuf için gizemli bir yerdir. Yusuf bir rüya görür ve rüyasını babasına anlatır. Bu rüya sonsuza kadar ikisi arasında kalacak bir sırdır.

oyuncular: Bora Altaş, Erdal Beşikçioğlu, Tülin Özen

Müdür: Semih Kaplanoğlu

18. Nuh Zirvesi, 2019

imdb: 7.1

Özet: Ömer, ölümcül bir hastalığa yakalanmış olan ve son isteği çocukken diktiğini iddia ettiği ağacın altına gömülmek olan babasını köyüne götürür ancak ağacın Nuh Peygamber tarafından dikildiğine inanan köylüler, onu geri almazlar. izin ver.

oyuncular: Ali Atay, Haluk Bilginer, Hande Doğandemir

Müdür: Cenk Ertürk

17. Görseller, 1972

imdb: 7.1

Özet : Cathryn şizofreni hastası ve halüsinasyon gören hayaletler tarafından musallat oluyor. Kocasının aklı başka şeylerdeyken onun psikolojisi bozulur ve etrafındaki insanların gerçek mi hayal mi olduğunu ayırt edemez.

oyuncular: Susannah York, Rene Auberjonois, Marcel Bozzuffi

Müdür: Robert Altman

16. Tuya’nın Evliliği, 2006

imdb: 7.2

Özet : Moğolistan’ın güzel kızı Tuya’nın başı belada. Yaşadığı coğrafyayı, toprağını terk etmemek için çabalar ve direnir. Engelli eşi Bater’in ayrılık ısrarına da direniyor.

oyuncular: Nan Yu, Ba’toer, Sen’ge

Müdür: Quan’an Wang

15. Zirvenin Arkasında, 2012

imdb: 7.2

Özet : Nusret, biri evcil, diğeri deli iki oğlunu hava değişikliği için dedelerinin çiftliğine götürür. Zafer, askerden sonra yaşadığı bunalımla ne kadar içine kapanıksa, ağabeyi o kadar söz dinlemez, yaramaz bir delikanlıdır. Dede Faik ise çiftliğinde dolaşan keçi sürülerinden ve özellikle onlara sahip olan çobanlardan şikayetçidir. Nereden geldiği ve sonrasında ne olduğu belli olmayan bir silah patlaması çiftliğin huzurunu tamamen bozacaktır.

oyuncular: Tamer Levent, Reha Özcan, Mehmet Özgür

Müdür: Emin Alper

14. Gizli Bahçe, 1993

imdb: 7.3

Özet : Küçük bir kız, daha önce varlığından haberdar olmadığı kuzeniyle yaşaması için gönderildiği büyük bir malikanede karşılaşır. Daha sonra kuzeninin bile varlığından haberdar olmadığı ima edilen bir bahçenin varlığını keşfederler.

oyuncular: Kate Maberly, Maggie Smith, Heydon Prowse

Müdür: Agnieszka Hollanda

13. Beş Kez, 2006

imdb: 7.3

Özet : Köylüler çetin bir coğrafyayla baş etmeye çalışan basit ve çalışkan insanlardır. Vakit, ezan sesiyle her gün beş vakite bölünür. Tüm insani olaylar bu beş zaman diliminde her gün yaşanır.

oyuncular: İtina Özkan, Ali Beyefendi Kayalı, Seçkin İşcan

Müdür: Reha Erdem

12.Sivas, 2014

imdb: 7.3

Özet : Aslan, okul için oynayacağı oyunda prens rolü için kıza aşık olan muhtarın oğlunun seçilmesiyle hayal kırıklığına uğrar. Köyün ‘prensesi’ Ayşe’yi kazanma yarışında Aslan, yeni arkadaşıyla Ayşe’yi etkilemeyi başarır ve liderliği ele geçirir. Hayatında yeni bir umuda sahip olan köpeği Sivas da dövüş üstüne dövüş kazanır ve yarışmada Aslan’ın elini güçlendirir.

oyuncular: Okan Avcı, Çakır, Ezgi Ergin

Müdür: Kaan Müjdeci

11. Kız Kardeşler, 2019

imdb: 7.4

Özet : Reyhan, Nurhan ve Havva küçük yaşta yetim kalan üç kız kardeştir. Annelerinin ölümünün ardından kardeşler, farklı ailelere beslenmeleri için kasabaya gönderilir. Birbirlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşler yeni hayatlarına alışmakta zorlanırlar.

oyuncular: Cemre Ebuzziya, Ece Yüksel, Helin Kandemir

Müdür: Emin Alper

10. Mayıs Derdi, 1999

imdb: 7.4

Özet: Film, yurt dışına çıkan ve başarılı bir yönetmen olan Muzaffer’in köye, babasının evine dönmesinin ve ardından çocukluğunun saflığına yolculuk hikayesini anlatıyor.

oyuncular: Emin Ceylan, Muzaffer Özdemir, Fatma Ceylan

Müdür: Nuri Bilge Ceylan

9. Rüzgar Bizi Taşıyacak, 1999

imdb: 7.4

Özet : Yönetmen Behzad, film çekimi için İran’ın kırsal bir bölgesine gelir. Bölgenin ileri gelenlerinden biri ölüm döşeğindedir. Gece nöbetinde onunla kalır. Bu esnada çevrede telefonu açmadığı için çalan telefonlara cevap verememektedir. Sonunda Behzad gerçeği doruk noktasına taşır. Bu zirvede bir adam hazine arıyor. Behzad hazine için çukur kazan adamla iletişime geçmek istese de adam çukurdan çıkmaz.

oyuncular: Behzad Dorani, Noghre Asadi, Roushan Karam Elmi

Müdür: Abbas Kiarostami

8. İntikam, 2008

imdb: 7.5

Özet : Ukrayna’dan göç eden ve vücudunu satarak para kazanan Tamara ile satıcı Alex arasındaki ilişki genelevin büyük patronlarından gizlenmiştir. Yeni bir hayata başlama hayali kuran çift, büyük işverenin Tamara için bazı kişisel planları olduğunu öğrenince acele etmeleri gerektiğini anlar.

oyuncular: Johannes Krisch, Irina Potapenko, Andreas Lust

Müdür: Götz Spielmann

7. Gilbert Üzümü Ne Yiyor, 1993

imdb: 7.7

Özet : Gilbert, çok şişman annesi ve otistik erkek kardeşinin ortasında sıkışmış, kendine ait hiçbir şeyi olmayan sıkıcı bir hayat sürüyor. Hayatının sıkıcılığı çoğu zaman gözüne çarpmaz çünkü yaşadığı kasabada hayat tüm olağanüstülüklerden uzak bir monotonluk içinde devam eder.

oyuncular: Johnny Depp, Leonardo DiCaprio, Juliette Lewis

Müdür: Lasse Hallström

6. Gurur ve Önyargı, 2005

imdb: 7.8

Özet : 18. yüzyılın sonunda, sınıf bilincinin hakim olduğu İngiltere’de, beş kız kardeş olan Bennets, annelerinin güzel bir koca bulma ve geleceklerini güvence altına alma hayalleriyle büyüdüler. Neşeli ve zeki bir mizacı olan Elizabeth, kendisini çok seven babasının da desteğiyle hayatını daha farklı ve dolu dolu yaşama çabası içindedir.

oyuncular: Keira Knightley, Matthew Macfadyen, Brenda Blethyn

Müdür: Joe Wright

5. Susuz Yaz, 1963

imdb: 7.8

Özet: Filmde Osman’ın hapisteki ağabeyinin karısına sahip olmak istemesi endişe konusudur.

oyuncular: Erol Taş, Hülya Koçyiğit, Ulvi Doğan

Müdür: Metin Erksan

4. Karpuz Kabuklarından Gemi İnşa Etmek, 2004

imdb: 7.8

Özet : Recep ve Mehmet sinemaya deli gibi aşıktır. Gündüzleri kasabada çalışıp geceleri köylerinin ahırında derme çatma bir film makinesi yapmaya çalışırken bir yandan da hayatlarını tamamen değiştirecek bir yönetmen olmanın hayalini kurarlar.

oyuncular: Fizuli Caferof, Gülayşe Erkoç, Hasbiye Günay

Müdür: Ahmet Uluçay

3. Bir Zamanlar Anadolu’da, 2011

imdb: 7.8

Özet : Anadolu bozkırlarında saatlerdir süren cinayet soruşturması herkesi yormuştur. Bir grup savcı, müfettiş, jandarma ve bir doktor, Kenan ve Ramazan’ın gömdüğü cesedi arıyor.

oyuncular: Muhammet Uzuner, Yılmaz Erdoğan, Taner Birsel

Müdür: Nuri Bilge Ceylan

2. Hazırda Bekletme, 2014

imdb: 8.1

Özet : Aydın emekli bir tiyatro oyuncusudur. Oyunculuğu bıraktıktan sonra babasından kalan bir butik oteli işletmek için Kapadokya’ya döner.

oyuncular: Haluk Bilginer, Melisa Sözen, Demet Akbağ

Müdür: Nuri Bilge Ceylan

1. Babam ve Oğlum, 2005

imdb: 8.2

Özet : Annesini 1980 darbesinde kaybeden küçük Deniz, yedi yıl sonra hiç görmediği dedesinin Ege’deki çiftliğine gider. Deniz’in dedesini hiç görmemesinin nedeni dedesi ile babasının yıllardır küsmüş olmasıdır. Hüseyin Efendi okutmak için gönderdiği oğlunun siyasi olaylara karıştığını öğrenince onu evlatlıktan reddetmiştir.

oyuncular: Çetin Tekindor, Fikret Kuşkan, Hümeyra

Müdür: Çağan Irmak

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler